Publicat : sâm, feb. 21st, 2015

A dat caldura – a demarat… campionatul pensionarilor

p1xVineri, 20 februarie, la Clubul pensionarilor din Giurgiu a avut loc etapa I-a a campionatului municipal de sah si table, dedicat persoanelor de varsta a treia din municipiul Giurgiu.

La ambele categorii (sah si table) au participat cate 22 de concurenti, care dupa ce au tras la sorti locurile la mese si adversarii au intrat „in joc” hotarati sa castige. Regula de baza pentru departajare a fost prin eliminare directa dupa fiecare joc de sah si dupa fiecare partida de table (2 din 3).

In final, cei clasati pe locurile I si II au primit diplome si premii constand in seturi de table sau sah.

p2xLa campionatul de table, castigatorul locului I a fost Pandele Jianu, iar la sah, pe locul I a fost Gheorghe Neaga.

Organizatorul acestui campionat inedit, care a adus o raza de soare pe fetele pensionarilor a fost organizatia municipala PSD Giurgiu.

Sigur ca de pe margine nu au lipsit chibitii, care au facut galerie participantilor la campionat. Insa surpriza a fost mai mare cand in sala au intrat si cativa… tinerei: primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Alexandru Vladu, inspectorul general al ISJ – Gigi Oprian si cativa consilieri municipali, care au felicitat concurentii si au stat de vorba cu pensionarii prezenti.

p3xOrganizatorii au precizat ca etapa a doua a campionatului va avea loc in luna aprilie a acestui an:

„Aceasta manifestare a fost organizata de organizatia municipala a PSD Giurgiu, care a venit in intampinarea doleantei pensionarilor care vin zi de zi la acest club. Este un mod de a ii pretui pe acesti oameni… pentru ca – vrem sau nu – toti o sa ajungem sa… intram in acest club. Actiunile pentru pensionari se vor intensifica pe masura ce vremea se va incalzi, insa va pot devoala faptul ca in luna aprilie va avea loc ce-a de-a doua etapa a acestui campionat”, a spus Nicolae Barbu, presedintele organizatiei municipale PSD Giurgiu.

Despre autor

-