Publicat : joi, feb. 18th, 2016

A inceput toaletarea arborilor in municipiu – este asteptat corul bocitoarelor

curatare pomi 1Pentru ca timpul permite, de astazi, 18 februarie a inceput toaletarea pomilor. Deocamdata pe soseaua Bucuresti si cu o firma specializata in astfel de operatiuni. Oficialii ai administratiei locale au precizat ca au fost identificati peste 800 de arbori inalti pe marginea strazilor din municipiu, care in urmatoarea perioada vor trece prin acest proces de toaletare.
Anticipam ca in cateva zile, specialisti in PR de la diferite partide se vor constitui intr-un nou cor al bocitoarelor (doar este an electoral) si vor napadi retelele de socializare cu lacrimi si opinii pertinente despre macelul la care sunt supusi bietii pomi. Care nu vor mai infrunzi niciodata, si care se vor usca pentru ca le-au fost taiate crengi vitale. Estetii si designerii de ocazie (si de serviciu) vor arata prin poze facute de la balcoane cu telefonul mobil, cat de chel arata orasul fara frunzele si florile copacilor. Pentru ei avem o veste: de obicei in luna februarie, la noi in tara este, calendaristic vorbind, iarna. Pana si dascalii ii invata pe copii in clasele primare ca in emisfera noastra pomii nu infrunzesc si nu infloresc iarna.
In ce priveste indragostitii (de natura, de miros de tei, de mirosul florilor de salcam si… pur si simplu) le improspatam memoria spunandu-le ca si anul trecut a fost toaletata partea centrala a aceleuiasi bulevard, iar pomii au infrunzit, au inflorit, iar florile de tei nu au avut miros de drujba ci, culmea, de flori de tei.curatare pomi
Doar pentru colectionarii de flori pentru ceai vestile nu sunt tocmai bune: acestia vor trebui sa faca investitii costisitoare pentru a-si achizitionat utilajul numit scara.
Avantaje si dezavantaje… Asteptam cu nerabdare corul. Iar daca acesta nu va concerta, sigur ca isi vor pune intrebarea cheie pentru aceasta campanie electorala: “dar cracile, unde se duc cracile? Cine le vinde, cine le cumpara? De la ocolul silvic se dadeau mai ieftin…”.

Despre autor

-