Publicat : vin, mai 19th, 2017

ACT FOR YOUTH! Pactul pentru tineri

pact-pentru-tineri--569x320Vineri, 19 mai, la Bucureşti, în Piaţa Universităţii-Parcul Colțea, a avut loc evenimentul organizat de Partidul Socialiştilor Europeni (PES) și Partidul Social Democrat împreună cu TSD și PES activists România, parte a campaniei europene de implicare socială, ACT FOR YOUTH! Pactul pentru Tineri.
Pe scena au urcat DJ Vano, UDDI, Nicoleta Nucă, trupa Dancehall, Laura Cernea (eleva a Colegiului National Ion Maiorescu – Giurgiu) şi concurenţii X-factor Letiţia Popescu şi Maya Pop, care au sustinut recitaluri în cadrul concertului, ce s-a desfasurat în Parcul Colţea, începând cu ora 16:00 şi până la ora 20:00.
Au fost organizate mai multe concursuri cu premii pentru participanţi, precum şi dezbateri cu invitaţi speciali despre programele pentru tineret iniţiate de PES/PSD şi promovate la nivel european.pact 3Inițiativa ACT FOR YOUTH! – European Youth Plan Action Day, organizată de PES, presupune organizarea mai multor evenimente în mai multe țări. Anul trecut, pe 16 noiembrie, au fost organizate 110 evenimente în 83 de orașe din 30 de țări, și mii de tineri au promovat acest mesaj.
Scopul programului este de a crește conștientizarea problemelor tinerilor și de a mobiliza și implica mai mult noile generații în viața publică. În România, în același timp, vor fi organizate mai multe astfel de acțiuni – în București, dar și în 13 orașe din țară.
Planul European pentru Tineri este o inițiativă a Partidului Socialiștilor Europeni privind crearea de oportunități pentru tineri, fiind axat pe patru componente: locuri de muncă, educație, cultură, garanția pentru copii.pact

Despre autor

-