Publicat : Dum, ian. 10th, 2016

Activitatea parlamentarilor giurgiuveni – Cine este cel mai activ si cine este… “Mutul Parlamentului”

Parlamentarii-giurgiuveniDupa trei ani de mandat, suntem in masura sa realizam ce am trimis in Parlamentul Romaniei. Cine sunt cei care ne reprezinta si ce au facut, cum “s-au zbatut” ei pentru bunastarea cetatenilor care le-au dat votul.
Activitatea parlamentarilor nostri nu se rezuma doar la prezenta zilnica in fotoliile comode din Senat sau Camera Deputatilor, la ridicarea sumei forfetare si a indemnizatiilor sau la votul (de cele mai multe ori in necunostinta de cauza) pe care il dau ca soldati disciplinati ai partidului din care fac parte. Ar trebui ca problemele preluate de la cetatenii din colegiul lor, din judetul lor sa se transforme in initiative legislative, sa ii auzim ca se lupta si sustin cauza plebeilor care le-au dat votul, ca sunt vocali si activi, nu doar niste lebede mute, niste… aparate de votat si de incasat bani.
Credeti sau nu, sunt parlamentari care nu au deschis gura niciodata in trei mandate. Sunt sute de alesi care nu au vorbit niciodata in plen. Au fost muti. Mutii Parlamentului. Cu toate acestea, alesii considera ca au tot dreptul sa primeasca bani multi si nu s-au lasat pâna nu au reusit sa-si voteze pensiile speciale, care pot ajunge la 4.000 de lei in cazul unui parlamentar cu trei mandate.
Judetul Giurgiu are 7 (sapte) reprezentanti trimisi prin vot in Parlamentul Romaniei. Simtiti ca traiti mai bine ca acum trei ani? Pe unii dintre ei nici nu i-am prea vazut prin Giurgiu, pe altii ii vedem mai mult la emisiunile de la TV, altii vin “acasa” doar in weekend…
O statistica simpla a activitatii parlamentare a alesilor nostri ne poate da adevarata… valoare a acestora: declaratiile politice, intrebarile si interpelarile sau luarile de cuvant in plen. Unii au batut recordul la aceste activitati – vom analiza in alt material la ce s-au referit toate declaratiile, interpelarile sau luarile de cuvant si cum ne-a ajutat asta; altii au fost mai tacuti ca pestii – au fost, asa cum spuneam, Mutii Parlamentului.
Senatorul Niculae Badalau – a avut 23 de declaraţii politice, 13 intrebari, 33 de luari de cuvant in plen si zero interpelari adresate Primului Ministru. Ceea ce il claseaza pe locul intai – din doi senatori pe care “i-a dat” Giurgiu.
Senatorul Lucian Iliescu a avut doar 7 declaraţii politice, 3 intrebari si o interpelare adresata Primului Ministru, in schimb a avut 127 de luari de cuvant in plen… Ceea ce il claseaza la egalitate cu senatorul Badalau.
De remarcat ca senatorul Niculae Badalau a avut o activitate intensa in judet – atat administrativa cat, mai ales, politica, ceea ce ii aduce un atu in plus.
Camera Deputatilor
Locul intai (pana la proba contrarie – cea cu subiectele declaratiilor si a interpelarilor) ii revine deputatului Liliana Ciobanu: Declaraţii politice – 81; Întrebari şi interpelari – 167; Luări de cuvânt – 83.
Deputatul Marin Anton ocupa locul II: Declaraţii politice – 8; Întrebari şi interpelari – 6; Luări de cuvânt – 30.
Locul III ii revine deputatului Daniel Chitoiu: Declaraţii politice – 2; Întrebari şi interpelari – 4; Luări de cuvânt – 13.
Locul IV, deputatul Ioan Viorel Teodorescu: Declaraţii politice – 2; Întrebari şi interpelari – 2; Luări de cuvânt – 3.
Ultimul loc si castigatorul trofeului “Mutul parlamentului” este ocupat de deputatul Nicolae Florian: declaratii politice – 0 (zero), Intrebari – 0 (zero); Interpelari – 0 (zero); Interpelari adresate primului ministru – 0 (zero); Luări de cuvânt în plen – 1 ( si aceea cateva secunde, la depunerea juramantului).
Sigur ca deputatul giurgiuvean Nicolae Florian nu este singurul in aceasta postura, ca el mai sunt cateva sute de parlamentari. Faptul ca nu este “unic” ii poate conferi o anumita stare de confortabilitate in plan personal demnitarului giurgiuvean, insa ramane gustul amar si o serie de intrebari… De ce a fost nevoie sa faca trei ani naveta la Bucuresti? Pentru ce si-a ridicat indemnizatia si sumele forfetare timp de trei ani? Cu ce ne-a ajutat pe noi, cei care i-am dat votul si (mai ales) cu ce a fost mai bun Parlamentul si (iar, mai ales) cu ce sacrificii financiare au fost “tinuti” trei ani sutele de Muti ai Parlamentului. In timp ce milioane de romani nu isi gasesc locuri de munca, alte milioane pleaca din tara si alte multe milioane traiesc la limita subzistentei?

Ion Diaconescu
(sursa foto: www.stirigiurgiu.ro)

Despre autor

-

Afisat: 6 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Alexandru spune:

  Diaconescule după ce termini pupincurismul cu Barbu trebuie sa faci naveta, pentru ca la Giurgiu nu se mai practica spălatul pe picioare. Halal reportaj.
  Verifică ce a făcut Floricel in Giurgiu si ce au făcut ceilalți? GĂLĂGIE IEFTINĂ SI ATÂT
  FLORICEL ESTE SINGURUL CARE A MAI FĂCUT CEVA PENTRU GIURGIUVENI.

  Floricel ești alesul Giurgiului.

 2. Maxximus spune:

  Ce să caute Floricel la Primărie?Nu este bun nici de dos de căciulă.De fapt numai Hahalere candidează anul acesta ptr.fotoliul de primar.Nu merita niciunul votul giurgiuvenilor.

 3. Nicolae Florian e un mic mafiot si el , ce nu stie multa lume = toate masinile cumparete si inclusiv sediul Gardienilor publici au fost platite din banii g.p. Micul bandit dupa desfintarea g.p a ramas si cu sediul si cu masinile. Nicolae Badalau smecherii imobiliare si cu terenuri, tun de 3 mil. de euro dat numai cu un teren avea informatia necesara etc. l-a bagat pe tasu, in combinatie ca sa nu se prinda lumea,etc. o alta mica tepuiala -da asta ca sa vezi lacomia , desi avea ap. cumparat in bucuresti si banditu asta incasa bani de chirie de la guv. pe motivul ca n-avea locuinta stiti ca se acorda bani si ei optau inchiriau ap. sau cam. la hotel. De Lucian Iliescu asta nu mai zic nimic ca toti comerciantii il stiu de FIFTY FIFTY. Si etc. etc. etc

 4. GEORGE spune:

  Propuneri legislative initiate: 26, din care 8 promulgate, motiuni 1
  asta scrie la domnul deputat pe pagina CAMEREI DEPUTATILOR

 5. Zamfirica spune:

  Am înțeles. Subtil încercăm să îl denigram pe Nicolae Florian……hai sa ne uitam pe plan local ca asta ne interesează unde prezenta vorba faptele și declarațiile politice nu au lipsit …..gata au trecut sărbătorile și începem sa latrăm???Spre norocul lui Nicolae Florian pe mine și pe mulți alții din jurul meu nu ne interesează decât ce a făcut în Giurgiu și pentru Giurgiu și ce va mai face din vara dupa ce mai mult ca sigur va ocupa fotoliul de primar.tic tac timpul trece

 6. pm spune:

  La prima vedere ai mare foc pe Floricel. In realitate faci jocul lui Barbu. Dupa alegerile locale o sa incepi sa te ,,guduri” si pe langa Floricel iar Barbu va fi o amintire.