Publicat : lun, mart. 16th, 2015

Acuzatii grave la adresa presedintelui CJ si a directorului Muzeului Judetean

Nicolae toneIn cadrul unei conferinte de presa sustinuta de cunoscutul om de cultura Nicolae Tone, au fost aduse public acuze grave presedintelui Consiliului Judetean, Vasile Mustatea…

“Il acuz pe Vasile Mustatea de abuz in serviciu, fals in inscrisuri si trafic de voturi”, a declarat Nicolae Tone.

Aceste acuzatii vin in contextul in care publicistului giurgiuvean i s-a respins dosarul de participare la concursul pentru ocuparea functiei de director al Muzeului Judetean.

“Acum o luna de zile, am fost singurul care am depus in termen legal dosarul pentru acest concurs, insa acesta a fost respins. De ce s-a procedat asa, este lesne de inteles… Pentru votul in Consiliul judetean al lui Constantin Buduru, care a fost numit pe aceasta functie.

Nu mai vorbesc de faptul ca s-a incalcat legea in mod grosolan, pentru ca din Comisia de concurs a lipsit un membru (Liliana Baiceanu), a carei semnatura apare totusi – in fals – pe adresa care mi-a fost trimisa si prin care eram anuntat ca dosarul meu a fost respins. Asadar s-a comis un fals in acte publice… Am facut plangere la Consiliul Judetean, un memoriu la Prefectura… Prefectura a facut o adresa catre Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu (nr. 2907/23.02.2015)… Aceasta adresa a fost inregistrata de Parchet cu nr. 891/2015 si a fost trimisa spre rezolvare catre Politia municipala… Constat cu stupoare ca Politia treneaza rezolvarea acestui caz grav si de aceea il rog pe seful Politiei sa cerceteze aceasta speta si sa dea o rezolvare…”, a precizat Nicolae Tone.

Omul de litere giurgiuvean a facut si o scurta trecere in revista a activitatii sale prodigioase si a punctat faptul ca a lucrat 12 ani in Muzeul din Giurgiu si alti 12 ani (part time) la Muzeul National de Istorie din Capitala , ca este licentiat in jurnalism si a obtinut doctoratul in literatura… Si ca sa nu-i fie pusa la indoiala capacitatea manageriala, Nicolae Tone a amintit ca de 25 de ani conduce editura “Vinea”…

Pe langa atacurile “la nivel administrativ” la adresa lui Vasile Mustatea, Nicolae Tone a atacat “la baioneta” si politic…

“Este pentru ultima data cand cand il despart pe Vasile Mustatea de PNL. Vasile Mustatea este creatia PNL si cred ca acest partid istoric se poate debarasa de el. Vasile Mustatea a compromis ideea de liberalism la Giurgiu”, a declarat Nicolae Tone.

Nici Constantin Buduru nu a scapat de atacurile lui Tone…

“Ii adresez lui Constantin Buduru, invitatia de a-si reconsidera pozitia, pentru ca el este director printr-un abuz… Muzeul Judetean nu este un combinat siderurgic (aluzie la faptul ca Buduru este licentiat in metalurgie – N.R.). Sa nu se lase cumparat de Vasile Mustatea… Ii atrag atentia domnului Buduru ca daca nu isi va da demisia, voi intenta actiune penala impotriva sa, pe motiv ca s-a lasat cumparat de Vasile Mustatea” a amenintat Nicolae Tone.

Imediat dupa acuzatiile grave aduse celor doi de catre Nicolae Tone, reporterii publicatiilor locale au mers la Muzeul Judetean si la sediul CJ, insa conducatorii acestor institutii nu au fost de gasit.

Si totusi… La cateva ore distanta, Constantin Buduru a facut cateva declaratii pentru Opinia giurgiuveavului…

Despre autor

-

Afisat: 4 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Adrian CHIRAN spune:

  Dar pe d-l Mustatea nu-l intreaba nimeni despre aceasta stare de fapt , generata chiar de domnia sa ?

 2. Cred ca ar fi bine sa apara si punctul de vedere al lui Buduru ( dreptul la replica ).Mai ales ca , se pare , a dat ceva declaratii .E o problema de principiu….
  Apoi vom judeca !

 3. Daniel spune:

  Wow-Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza in timpul liber, part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul -Info- la adresa: podan99@gmail.com

 4. Este pur si simplu suficient sa compari fotografia domnului Tone cu cea a domnului Buduru ca sa-ti dai seama care este un om ce apartine culturii si care este omul politic la cravata care pupa mainile sefilor politici pt a obtine functii! Este dureros sa se faca asemenea nedreptati. Cum spune cantecul:
  ” Mai bine mort decat activist,
  Mai bine golan decat comunist”
  Domnilor colegi politicieni, va rog luati-va odata pt totdeauna mana de pe cultura ! Cultura si educatia trebuiesc facute de specialisti si nu de politicieni. Deocamdata politicienii in marea majoritate se pare ca se pricep si participa masiv la cultura scrisa la DNA, la asta se pricep cel mai bine!
  Gheorghe Stefan