Publicat : Dum, ian. 15th, 2017

Adapostul de caini fara stapan, in pericol sa fie inchis! Cine se face vinovat si ce interese se ascund in spatele unei campanii de denigrare fara precedent!

adapostIntr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a declarat ca in ultima perioada, DSV a amendat GSL de doua ori cu cate 8.000 de lei pentru ca adapostul de caini fara stapan este suprapopulat. Urmatoarea masura, au anuntat cei de la DSV, va fi inchiderea adapostului…
“DSV-ul a amendat GSL si pentru ca domnul doctor Catalin Funieru nu a respectat legislatia in vigoare (eutanasierea cainilor bolnavi incurabil si a celor foarte agresivi, care sunt cazati in adapost – N.R.)… Am primit doua amenzi de cate 8.000 de lei si urmatoarea masura va fi aceea de a se inchide adapostul. Motivul amenzilor este acela ca nu este asigurat spatiul minim necesar pentru fiecare animal, iar un alt motiv este ca nu au fost respectate deciziile de eutanasiere…
In ultima perioada am fost bombardati cu fel si fel de amenintari… Vreau sa precizez un aspect: contractul incheiat in 2014 intre ONG-ul Deutschlandsagt NeinzumTiermorden (DsN) și societatea care gestionează problema câinilor fără stăpân din municipiu, respectiv Giurgiu Servicii Locale(GSL) nu s-a reziliat si nu se va rezilia… Dar faptul ca urmeaza sa se rezilieze contractul cu medicul veterinar, acesta este dreptul societatii GSL…
Vreau sa ma precizez un aspect: ONG-ul a venit sa ajute adapostul de caini, nu sa se implice in administrarea acestuia si sa aiba vreun cuvant de spus in acest sens. Conform protocolului semnat, ONG-ul are niste atributii clare de a ajuta adapostul…
Acum vad ca au trimis adrese (in limba germana) pana si la la Presedintia Romaniei, la comisarul European Corina Cretu… O sa le dam raspunsurile… tot in germana… Pentru ca acest ONG nu si-a indeplinit sarcinile pe care le avea. Ei si-au facut programul lor cum l-au vrut si au cheltuit banii cum au considerat de cuviinta… Nu inteleg insa cu ce tupeu vor sa ne ceara noua socoteala cum am cheltuit banii… Hai sa punem hartiile pe masa si sa vedem cum au cheltuit dumnealor banii… Cum au platit 200.000 de euro pe 250 de tone de hrana? Dublu fata de pretul normal al pietei… De exemplu, noi luam hrana cu 1,8 lei/kg…” a declarat edilul sef.
Intr-o postare pe facebook, primarul Nicolae Barbu are o pozitie transanta si denunta mai multe aspecte din Protocolul semnat intre GSL si ONG-ul din Germania, aratand ca ONG-ul nu si-a respectat unul dintre cele mai importante puncte din Protocol – organizarea unor caravane mobile pentru castrare (un weekend pe luna) – astfel ca din 2014 si pana acum au fost doar patru astfel de campanii.

Deciziile pentru eutanasiere au fost emise pentru animale bolnave, agresive sau foarte bătrâne

N. BarbuIn aceeasi postare, primarul Barbu spune clar ca, citam: “La Giurgiu NU se doreste eutanasierea în masă, așa cum s-a încercat prin campania agresivă să se transmită opiniei publice. Eutanasierea este stabilită de lege, respectiv posibilitatea de a proceda la eutanasiere după 14 zile de la capturare, timp în care animalul nu este revendicat, însă în adăpostul de la Giurgiu sunt câini și din 2013.
Deciziile pentru eutanasiere au fost emise pentru animale bolnave, agresive sau foarte bătrâne, politica GSL fiind aceea de promovare a adopției, prin campanii inițiate și susținute cu sprijinul Primăriei și nu de omorâre a câinilor”.
Asadar, ne intrebam legitim, ce scop urmareste campania agresiva de denigrare a GSL sau a Primariei, care se deruleaza pe retelele de socializare si nu numai si care este intretinuta de cativa asazisi iubitori de animale?
Mai ales ca GSL nu a negat niciodata ajutorul DsN, atat prin donatii materiale (galeti pentru apa, jgheaburi pentru hrana, cuști din lemn, paleți pentru odihnă, pături, construcții de boxe), servicii medicale și campanii gratuite de sterilizare și adopție. Dar nici nu ascunde faptul că sumele pe care acest ONG pretinde că le-a investit în adăpstul de la Giurgiu sunt mult mai mari decât prețul pieței (hrană la pret dublu – 200.000 euro pentru 250 to hrană, materiale la pret triplu etc.).
“Gestionarea acestor sume nu ne privește în mod direct, având în vedere că sunt bani colectați din donații, in schimb, bugetul GSL pentru gestionarea câinilor fără stăpân este supus principiului transparenței, fiind vorba de bani publici”, spune Nicolae Barbu intr-o scrisoare de informare postata pe adresa sa de facebook.
Mai mult de atat, in aceeasi postare, edilul sef isi exprima public ingrijorarea fata de modul distorsionat in care a fost si este prezentata situatia de la Giurgiu, “probabil din dorința de a impresiona opinia publică din România, dar mai ales pe cea din Germania, sursa financiară a acestui ONG, aflat în conflict direct cu o alta organizație de protecție a animalelor, între care administrația locală este prinsă la mijloc și discreditată public. Primăria Giurgiu nu este dispusă să își asume rolul de vinovat într-un fals proces alimentat de interese pecuniare, așa cum ne alocăm dreptul să credem, văzând proporțiile pe care le-a căpătat acest subiect”.
In finalul scrisorii de informare, primarul Nicolae Barbu precizeaza ca Primaria si GSL vor gestiona in continuare, responsabil si legal, situatia adapostului de caini fara stapan din Giurgiu…
“Preocuparea GSL rămâne în continuare de a gestiona în mod legal și uman această problemă, chiar și cu riscul închiderii adăpostului pentru suprapopulare, municipalitatea căutând cele mai bune soluții pentru deschiderea unui nou adăpost în municipiu, așa cum se obligă DsN să facă, prin contract”.
N.R. Ce se ascunde in spatele acestui scandal care a atins cote inimaginabile este lesne de inteles. Banul este ochiul dracului… Vom reveni intr-un alt material cu date mai concrete: cine a avut si are de castigat din aceasta asociere – cat inseamna in cifre reale anumite contracte, cat costa un anumit serviciu, cati bani se obtin (prin contract, desigur) de la GSL si cati bani aloca DsN unor servicii, dar mai ales cum au prosperat uluitor in ultimii trei ani anumite personaje… Stati pe faza…

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 4 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Maria spune:

  Atunci, sa inteleg ca treaba ta sunt câinii fara stăpân??? Asa e românul! Priceput la toate si atotstiutor, dar când ii scuturi putin o dau ca nu mai e treaba lor! Bravo! Frumos din partea ta, dragă cititorule!!

 2. Maria spune:

  Nu e nicio abureala! Daca am fi corecți asa cum pretindem, haideți sa o întrebăm pe dan. Pena Eugenia de unde a avut 60.000 euro cash sa plătească vestita vilă de pe strada 1 Mai???? Dintr-o florărie atât de mult se câstigă? Si cât a costat în realitate ferma cumpărată pentru câini??

 3. Blend-a-Merde spune:

  Aici e un pic de abureala. Daca vrei sa faci lumina, publici toate documentele in format pdf pe site-ul primariei, impreuna cu poze, filmulete si tot tacamul, sa vada si sa analizeze toata lumea. Ca nu toti suntem votaci pesedisti, sa credem tot ce ne picurati in ureche. Ca sa iesi in conferinta de presa si sa prezinti doar ce vrei tu, nu e corect. Partile adverse nu au la dispozitie hoardele de asa-zisi ziaristi din presa locala. Mancarea este de n feluri si n preturi, in functie de producator si ingredientele din care este facuta. Daca vrei sa iti omori cainele lent, atunci hraneste-l cu mancare de 1.8 lei. Probabil ca aia a vazut proteina cum vede rapidul gara din Cuca Macaii.

  • blend-a-merde spune:

   Ce-am zis eu şi ce ai înţeles tu…
   Dacă ai ceva cu banii ei, fa-i o sesizare la Parchet, ce mai astepti.
   Dacă merg pe stradă o să găsesc sute pe care sa-i suspectez de luc necurate în spatele vilelor pe care şi le-au construit. Dar nu e treaba mea.