Publicat : mie, sept. 23rd, 2015

ADR Sud Muntenia si Primaria Giurgiu – vizita la doua obiective implementate de municipalitate cu fonduri europene

ADR 1Marti, 22 septembrie, Primaria Giurgiu a fost gazda unui eveniment organizat de ADR Sud Muntenia ce a avut ca principal subiect de dezbatere proiectele implementate de municipalitate in sesiunea 2007-2013. De asemenea, reprezentantii ADR Sud Muntenia au vizitat doua obiective care au beneficiat de fonduri cu finantare europeana – Colegiul National Ion Maiorescu si anveloparea blocurilor din cartierul Policlinica.

Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia a precizat ca institutia pe care o conduce a demarat o actiune prin care toate proiectele demarate in regiunea arondata vor fi vizitate…

“Am demarat in aceasta perioada de sfârsit de program al sesiunii 2007-2013 o actiune prin care sa facem cunoscute toate proiectele din regiunea Sud Muntenia. Deschidem itinerariul nostru cu municipiul Giurgiu, pentru ca am considerat de referinta pentru intreaga regiune, doua dintre proiectele implementate de municipalitate ”, a precizat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat.
Acesta a facut referire la cele doua proiecte implementate de administratia locala din Giurgiu. Referindu-se la proiectul “Continuarea lucrarilor – Consolidare cladire Colegiul National Ion Maiorescu din Giurgiu”, care a primit finantare nerambursabila de la Uniunea Europeana si care a fost finalizat in doar 6 luni de la demararea lucrarilor, Liviu Musat a precizat ca acesta poate fi dat ca exemplu de buna practica in toata tara si a felicitat executivul Primariei si coordonatorii de proiect…

ADR 2Primarul Nicolae Barbu a precizat ca la succesul acestui proiect au contribuit in principal doi factori determinanti…

„Pentru implementarea acestui proiect, doi factori au contribuit decisiv in derularea cu succes a lucrarilor, si anume : un proiect tehnic bine facut, bine gândit, care ne-a scutit de multe neajunsuri si o firma constructoare extrem de serioasa care a pus foarte mult suflet in realizarea proiectului”, a precizat Nicolae Barbu.

Facand referire la proiectele implementate de administratiile locale, edilul sef a mai precizat ca Ordonanta nr. 34 privind organizarea licitatiilor are foarte multe lacune, una dintre acestea fiind criteriul acceptarii pretului cel mai scazut. „Pretul cel mai scazut nu ne ofera garantia si siguranta unor lucrari bine executate”, a spus Nicolae Barbu.
Cel de-al doilea proiect pentru care municipalitatea din Giurgiu a primit finantare neramburasabila de la Uniunea Europeana si care in prezent este in curs de derulare, având ca termen de finalizare sfârsitul acestui an este “Lucrari de interventie pentru cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, Municipiul Giurgiu, Ansamblul 1”.
In regiunea Sud Muntenia au fost depuse in sesiunea 2007-2013, 1.300 de proiecte dintre care 87 depuse de județul Giurgiu. Din cele 87 de proiecte, 48 au fost deja semnate, valoarea acestora depasind 1 miliard de euro.
Cele doua proiecte prezentate, marti, in cadrul discursului nu reprezinta pentru autoritatile publice din Giurgiu primul contact cu fondurile europene, municipalitatea giurgiuveana fiind beneficiara mai multor proiecte realizate tot in sesiunea 2007-2013: “Centru National pentru Promovare si Informare Turistica”, “Infiintarea unei piete de gross de peste in municipiul Giurgiu”, “Amenajarea spatiului de Agrement pe canal Cama, adiacent pod Bizetz in municipiul Giurgiu”, “Portul verde si de inalta performanta Giurgiu ”, “Lucrari de interventii pentru cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, Municipiul Giurgiu, Ansamblul 2”.
La sesiunea de dezbatere au fost prezenti, Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia, Daniela Traian, director dezvoltare din cadrul ADR Sud Muntenia, executivul Primariei reprezentat de primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Alexandru Vladu, administratorul public Niculae Ghita, secretarul Primariei Petre Rosu, directorii directiilor din cadrul Primariei si nu in ultimul rând managerii proiectelor implementate in sesiunea 2007-2013.

Despre autor

-

Afisat: 3 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Emil spune:

  Macar de „dragul” campaniei ce urmeaza, sa auzim ceva si despre viitoare locuri de munca, ca tot vreti voturi.

 2. balalau spune:

  Mda…ura,ura,ura Barbu pcr, Barbu pcr,Barbu pcr!!!ropote de aplauze furtunoase… Și tovarășul Barbu la cuvânt!!DRAGI TOVARĂȘI SI PRETENI,VA ADRESEZ UN BUN VENIT IN EPOCA DE PIATRA SI VA PREZINT REALIZARILE MARETE FACUTE IN ACEST CINCINAL..AM REALIZAT CU MARETIE ANVELOPAREA A TREI BLOCURI,SI AM FACUT PIATA DE PESTE,SI AM MAI VARUIT LICEUL ALA… SI VA PROMIT CA IN URMATORUL CINCINAL VOM AVEA REALIZARI SI MAI MARETE..VOM FACE GIURGIUL PRECUM GIULGIUL LUI HRISTOS!!!URAAAAA,URAAAA,URAAAAA!!BARBU PCR,BARBU PCR!!!DUTE DRA..Q LASĂ-NE!!

  • blend-a-merde spune:

   Ai uitat sa pomenesti si de plata datoriilor facute de idolul tau Iliescu, la care te inchini seara de seara, cu limba, inainte de culcare. (aplauze prelungite)