Publicat : mie, mart. 11th, 2015

Alarma falsa! Fiscul NU vinde la licitatie bunurile Colegiului „Viceamiral Ioan Balanescu”

DSCF5913Stirea titrata cu litere de o schioapa de mai multe publicatii ca fiind un breaking news, cum ca liceul de marina va fis scos la mezat de fisc, a fost demontata astazi de primarul Nicolae Barbu…

Edilul sef a precizat ca aceasta situatie de la colegiul cu pricina, nu este singulara in tara si nu este singura unitate de invatamant din Giurgiu care se afla intr-o astfel de situatie…

„In perioada 2007/2008, exista o procedura de plata anticipata a cadrelor didactice care intrau din luna iulie in vacanta. Salariile se plateau anticipat din luna iunie si se plateau datoriile catre bugetul statului in acelasi moment… Contabilii nu au luat in calcul sistemul informatic al ANAF-ului, care spune ca daca nu ti-ai depus declaratia lunar, ANAF-ul o fac automat la nivelul lunii precedente. Contabilii respectivi trebuiau doar sa faca si sa depuna o declaratie cu zero. Si atat. In aceasta situatie, cei de la ANAF au trimis somatii celor de la colegiu, ca intr-un anumit termen sa se prezinte la sediul institutiei pentru ca nu au depus declaratiile si ca au de o anumita suma de plata.

Unii contabili s-au dus la ANAF si au reglat situatia… Altii insa au aruncat somatiile in sertar si au uitat de ele, fiind siguri ca daca au platit, totul e ok. Acestia s-au trezit dupa cativa ani de zile, cand era prea tarziu si pentru a face contestatie, ca au o problema cu fiscul.

In acest moment se poate face un act de anulare a deciziei… E o actiune in justitie pe care Primaria a inaintat-o pentru scolile care sunt in aceasta situatie si nu se va ajunge la o regretabila executare a bunurilor scolilor respective.

In concluzie, a fost o delasare a contabililor unor institutii de invatamant; un mod incorect de solutionare a unor documente oficiale de catre aceeasi contabili. Iar aceste documente nerezolvate la timp, produc efecte nedorite”, a precizat primarul Nicolae Barbu.

 

Despre autor

-