Publicat : joi, nov. 24th, 2016

ALDE – Orientarea catre Start-up-uri, o miscare economica fezabila

alde-1Vizita la Giurgiu de saptamana trecuta a copresedintilor ALDE – Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin a avut incluse si doua vizite importante: la Santierul naval (SC Shipyard ATG) si Incubatorul de Afaceri Giurgiu.
Daca la Santierul Naval, cei doi lideri ALDE au vizitat halele de productie si au avut o scurta intalnire cu angajatii, la Incubatorul de Afaceri, surpriza celor doi a fost una reala. Cei doi s-au aratat incantati de modul in care se lucreaza in firmele incubate si mai ales de tehnologia de ultima generatie achizitionata de administratorii acestor firme.
Atat Calin Popescu Tariceanu, cat si Daniel Constantin au promis ca vor face demersuri pentru a se relua finantarea si dezvoltarea acestui tip de afaceri, finantare stopata de guvernul technocrat.alde-2
In conferinta de presa care a urmat acestor vizite de lucru, Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca una dintre principalele idei sustinute de ALDE pentru relansarea economiei este orientarea catre start-up-uri…
“Start-up-urile sunt idei de afaceri, orientate catre domenii de tehnologie avansata, aceste intreprinderi presupunându-se ca sunt capabile de un ritm de crestere mult mai mare decât tot ce ar insemna afacerile clasice. Acest model de economie bazat pe start-up-uri presupune activitati cu valoare adaugata importanta. Noi vrem o alta Românie in viitor, nu in viitorul indepartat, ci in viitorul apropiat, de care sa beneficieze astazi cei care iata sunt alaturi de noi, generatia tânara. Vrem o economie care sa poata sa genereze si locuri de munca, vrem o economie in care oamenii sa aiba si locuri de munca, dar si salarii importante. Iar in acest sens vrem sa punem accent pe sprijinirea capitalului romanesc”, a precizat Calin Popescu Tariceanu.

Articol comandat de ALDE – Filiala Teritoriala Giurgiu, redactat de „SC DUNAV MEDIA SRL”. Cod mandatar financiar AEP: 11160008.

Despre autor

-