Publicat : joi, dec. 22nd, 2016

Ambitia CJ de a prelua Zona Libera a blocat investitori seriosi timp de luni de zile

azlMiercuri, 21 decembrie, in sedinta ordinara a Consiliului local Giurgiu a fost aprobat un proiect de hotarare cu privire la aprobarea licitatiei de subconcesionare teren si aprobarea documentatiei de atribuire necesare desfasurarii licitatiei in data de 26 ianuarie 2017.
Este vorba despre o suprafata de 55.000 m.p. pe care un grup de firme doreste sa construiasca trei fabrici in care s-ar putea angaja circa 800 de oameni.
Liviu Cartojan, directorul SC Administratia Zonei Libere SA a precizat in plenul sedintei CL:
“Este vorba despre o societate care a mai tatonat Zona Libera. Este un consortiu format din cinci firme si un SA, cu sediul social in Zona Libera Giurgiu. Firmele au transmis Administratiei Zonei Libere o scrisoare ferma prin care isi expun intentiile de a concesiona un teren in valoare totala de 55.000 m.p. pe care sa isi dezvolte investitiile.
Acestia vor construi o turnatorie de aluminiu, o fabrica de ansamble de aluminiu si o fabrica de mase plastice.
Firmele vor sa achizitioneze si activele Nova Force din Zona Libera. Este o investitie de peste 24 de milioane de euro, iar in cele trei fabrici vor putea sa lucreze circa 800 de angajati”.
La randul sau, primarul Nicolae Barbu a spus ca acesti investitori au fost interesati sa faca aceste investitii si in urma cu cateva luni, insa din cauza faptului ca cei de la Consiliul Judetean au facut demersuri pentru preluarea Zonei Libere, discutiile cu investitorii au incetat…
“Acesti investitori au fost interesati cu ceva luni in urma de concesionarea acestor suprafete in Zona Libera, insa divergentele intre Consiliul Judetean si Consiliul Local vis a vis de Zona Libera Giurgiu a stopat demersurile pentru aceasta investitie… Pentru ca la un momendat nu se stia unde si cu cine sa discute…
Vreau sa felicit inca o data prefectul de Giurgiu pentru ca a luat decizia, corecta, de a lasa Instanta sa judece acest litigiu intre Consiliul Judetean si Consiliul Local. Am avut si o problema mai delicata, pentru ca cei de la CJ s-au grabit si au ridicat sarcinile din Cartea Funciara si nu se mai puteau face inchirieri sau lucrari, iar SC Administratia Zonei Libere SA nu isi mai putea continua proiectul cu fonduri europene – pentru ca ei faceau investitii pe un teren pentru care nu mai aveau administrare. Lucrurile erau destul de amestecate…
Salut inca o data faptul ca prefectul s-a implicat in acest litigiu intre Primarie si Consiliul Judetean.
In acest moment, Zona Libera este in posibilitatea legala de a face aceste licitatii si au reinceput negocierile cu acesti investitori”.

Despre autor

-

Afisat: 3 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Domnule Diaconescu, intr-un articol din 17 mai 2016, prezentati ca niste mari bazaconii cele declarate de Nicolae Florian, deputat de Giurgiu si candidat la postul de primar al municipiului Giurgiu. Citez:
  “Dupa ce intr-o emisiune la un post central de televiziune, Nicolae Florian, pesedistul transferat la PNL, a dat din casa si a spus ca va aduce la Giurgiu combinatele siderurgice de la Galati si Calarasi (care intre noi fie vorba, sunt niste sunt gramezi de fier vechi) si ca va face (tot la Giurgiu – unde-or incapea atatea!!) cel mai mare parc industrial, in locul Zonei Libere, ieri, la TVR2 a mai taiat din lungimea promisiunilor…
  Floricel al nostru a precizat ca combinatele siderurgice (e cacofonie?) sunt de fapt… o otelarie. In ritmul asta, pana pe 5 iunie, o sa aflam ca otelaria este… o potcovarie pe care o transfera de la Clejani la Giurgiu”.
  Avand in vedere cele scrise de dvs. in articolul ”Ambitia CJ de a prelua Zona Libera a blocat investitori seriosi timp de luni de zile’’, pana la urma potcovaria lui Floricel, luata de la Clejani, este chiar o turnatorie, care va aduce multe locuri de munca. Si pentru deontologia meseriei v-as sfatui sa va cereti scuze lui Floricel si …locuitorilor comunei Clejani, care nu sunt potcovari!

 2. Zona Zoster spune:

  Lucrurile sunt destul de avansate: presiunile facute de Badalau la Cartojan prin catelul lui de la CJ (Mina) vor da roade in Ianuarie, cand, spun gurile rele actualul Director al Zonei Libere, va renunta la post. In locul lui urmand sa fie propulsat un catel si mai docil, dar si cu mult mai putin neuroni: George Popa.

  • blend-a-merde spune:

   Aşa se creează un lup tânăr: se ia un căţel maidanez, se curăţă de purici (nu contează dacă îi are de la alt partid, atât timp cât linge liniştit mâna care îi întinde osul), este învăţat să latre numai la cine vrea stăpânul, i se da aiurea o funcţie locală după care, dacă nu a făcut valuri care sa-l stropeasca pe stăpân, e propulsat intr-o poziţie centrală – director la vreo instituţie de somnambuli sau secretar de stat degeaba unde nici măcar să latre nu e nevoie. La schimbarea puterii, şutul primit în c_r nici măcar nu-l simte, fiind anesteziat de CV-ul bogat, gata sa-l propulseze intr-un scaun de parlamentar, încă mirositor de la băşinile stăpânului său, retras în bârlog sa-si numere gologanii obţinuţi pe spinarea fraierilor care i-au votat.