Publicat : mie, dec. 30th, 2015

Anveloparea blocurilor din cartierul Policlinicii a fost finalizata

proiect 1Marti, 29 decembrie, in sala de sedinte a Consiliului local Giurgiu a avut loc conferinta de finalizare a proiectelor “Lucrări de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, Municipiul Giurgiu, Ansamblul 1„ si „“Lucrări de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, Municipiul Giurgiu, Ansamblul 2”.
Semnarea contractelor de finantare pentru cele doua proiecte s-a facut in data de 8, respectiv 15 aprilie 2015, iar in acest moment la blocurile care totalizeaza 354 de apartamente (167 in ansamblul 1 si 180 in ansamblul 2), lucrarile au fost finalizate.
proiect 2Finanţarea proiectului Lucrări de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, Municipiul Giurgiu, Ansamblul 1 si 2, s-a realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, DMI 1.2 Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe.
Valoare totală proiectelor a fost de 2.179.063,47 lei pentru „Ansamblul 1” si de 1.752.581,79 lei pentru ansamblul 2, din care:
– 49,20% din Fondul European pentru Dezvoltare Regională,
– 10,80% contribuţie de la Bugetul de Stat,
– 40,00% contribuţia de la Bugetul Local, inclusiv cota aferentă asociaţiilor de proprietari + valoarea neeligibilă (inclusiv TVA).
Primarul Nicolae barbu, prezent la conferinta de finalizare a proiectelor a precizat ca municipalitatea a finalizat toate proiectele cu fonduri UE fara nicio corectie si a multumit echipei de implementare.
„Acestea au fost primele proiecte realizate in municipiul Giurgiu cu fonduri nerambursabile, iar daca am o parere de rau, este aceea ca, din motive independente de noi, am pierdut 7 blocuri ce ar fi putut intra in acest proiect, insa o decizie de ultim moment a autoritatii de management a facut ca timpul sa fie prea scurt pentru a convinge locatarii celor 7 blocuri sa isi dea acordul in proportie de doua treimi… A fost un proiect greu, a trebuit sa convingem oamenii de beneficiile acestuia, iar acum suntem asaltati de cereri. Urmeaza ca proiectantii sa stabileasca lucrarile pentru fiecare apartament in parte, iar locatarii vor face plata partii care li se cuvine beneficiind de o facilitate pe care o va acorda municipalitatea – adica o perioada de circa 5 ani pentru plata cotei parti a locatarilor”, a precizat edilul sef.
proiect 3La randul sau, viceprimarul Alexandru Vladu a facut o trecere in revista a problemelor pe care echipa de implementare a reusit sa le depaseasca…
„In trei ani si jumatate, municipalitatea a implementat noua proiecte cu fonduri europene – sapte proiecte accesate integral de echipa existenta acum in Primarie si doua proiecte accesate in mandatele trecute. Toate proiectele sunt finalizate, insa trebuie facuta distinctia intre termeni: finalizarea unui proiect nu inseamna si punerea imediata in functiune a acestuia… Cert este ca acestea au fost finalizate, iar municipalitatea are pregatite alte proiecte pentru a fi depuse imediat ce se deschid liniile de finantare” a declarat viceprimarul Vladu.
In afara designului exterior al blocurilor anvelopate, principalul impact al acestor proiecte este consumul de energie pentru încălzire, care se va reduce cu cel puţin 40%.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Ce nu spune Nenea Barbu prin vocea lui Jim este ca cele mai importante proiecte cu care se lauda sunt incepute si castigate de Iliescu. Printre ele aflandu-se si anveloparea blocurilor.
    Si , ca sa scutim cititorii de articole mesaje subliminale viitoare 😉 trimise din tabara lui Barbu , informam ca si obtinerea banilor pentru asfaltarea Soselei Bucuresti si renovarea LIceului Maiorescu tot meritul lui Iliescu e.
    Meritul lui Barbu e de a face ca lucrarile sa ajunga “la firma care trebuie “ cu pretul stim noi cum “prelucrat “….
    Ahhh…era sa uit :placa cu numele lui Barbu de pe cladire e tot meritul…. ati ghicit …….al lui Barbu . (demers funny dar ilegal, pentru ca fiind monument istoric, era nevoie de avizul Comisiei de patrimoniu).
    Altfel, cu un dram de bun simt la purtator, ar fi fost onorabil sa multumeasca predecesorului si altfel decat prin reclamatii la DNA.