Publicat : mie, ian. 27th, 2016

Asculta comanda la Gavrila: „Liberalii mei”, luati-va orasul inapoi!

Editorial11Ca un adevarat gornist, Dumitru Gavrila suna trompeta adunarii liberalilor. Din zapada, din pamant (si iarba verde), liberalii (cati mai sunt) trebuie sa lupte pana la ultima picatura de feisbuc sa isi recapete privilegiile avute “in urma cu 6-7 ani. Acesta a fost semnalul (intr-o nota hilara) pe care l-a dat Dumitru Gavrila in plina conferinta de presa. Fostii profitori, hamesiti intre timp, firmele care au capusat orasul timp de 16 ani au iesit din starea de hibernae la auzul anuntului lui Gavrila si “trag pe nas” miros de lucrari proaste pe bani multi.
Imaginea strazilor ingalbenite (nu ca inrosirea lor ar fi idealul la care am visat) revine ca un vis urat. Cu Gavrila pe post de Vasile Roaita – fara desueta sirena, ci cu trompeta din campanile Imparatului.
Nostalgia expresiei “giurgiuvenii mei” il bantuie pe liberalul Gavrila, din moment ce a reusit sa scoata pe mustiucul trompetei personale idea ca “inainte era mai bine”. Sfatul pe care l-a transmis din sediul PNL catre candidatul Floricel este de natura sa ne produca frisoane: “Vreau ca Floricel sa castige Primaria (pana aici, o dorinta fireasca – N.R.) si sa continue proiectele lui Lucian Iliescu”.
gornistInca nu ne-a lasat memoria: cine l-a data afara din PNL pe Lucian Iliescu? Care erau liberalii de rit nou care il besteleau? Care proiecte sa fie continuate? Mai tine minte cineva care erau firmele care erau abonate la banii publici? Va facem o trimitere la o foaie volanta care a circulat prin oras in 2012 – se numea “Caracatita”, in care era toata increngatura firmelor lui Iliescu. Acolo vrea Gavrila sa ne intoarcem?
Imaginea e si sumbra si comica, dar nutrim speranta ca nu vom ajunge acolo – sa vedem utilajele pe strazi cu fotografii din care sa ne zambeasca Iliescu si Floricel. Sau afise cu multumiri: “Multumim Floricel pentru ajutorul acordat”, “Multumim pentru aerul respirat”, etc. Cum ar fi sa-l vedem pe Marian Maroiu cu portretul lui Floricel intr-o mana si cu cel al lui Iliescu in alta, recitand slogane de campanie pe strazi :“Nea Lucica-ti multumim, ca ca tine nu gasim”. Sau, cum ar fi sa il intalnim pe Dumitru Beianu strigand: “Floricel e pentru noi, Luci Iliescu doi”.
Nu incercam inca sa ne imaginam ce halimai o sa fie pe retelele de facebook…
Asteptam cu interes “legiunile” liberale incercand sa puna in practica indemnul gornistului de serviciu…

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 6 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Emil spune:

  Problema cea mai grava este ca toti sunt hoti!

 2. ioana popescu spune:

  Pacat ca nu mai este de actualitate cititul(lectura).Va recomand nuvela Ciocoii vechi si noi de Nicolae Filimon.Titi Gavrila(goarna,vuvuzela,instalatorul gel)este transpunerea perfecta peste ani a lui Dinu Paturica!Ce are in plus titirisca-..e maestru in asslicking !!!

 3. blend-a-merde spune:

  Liberalul gavrila, ridicat in patura de ozon de si mai liberalul iliescu, este om de baza in penele. Liberalul gavrila poate turui prostii in campamia electorala de nu s-ar auzi nici moara cu ciocanele langa el. Giurgiuvenii lor, luati-va orasul inapoi. Fiti liberalul gavrila.

 4. kiki spune:

  Cel mai mare dintre cei mici.

 5. Ghimpele spune:

  Dl titi suna trompetele, don beianu suna si el, Mihnea suna secretarele si se porneste avalansa de comentarii de preaslavire a conducatori de oști, cate 1 la 4-5 conturi de feisbuc, ca de, buget mic , trompetisti pe măsură :)))

 6. Membru PNL spune:

  Domnul Gavrila este cel mai mare hot din judetul Giurgiu.
  Cel mai bine pentru Giurgiu este sa dispara definitiv din politica giurgiuveana. UN NENOROCIT