Publicat : vin, ian. 22nd, 2016

Asociatia Curtea Veche si Horia Brenciu, donatie de carte pentru elevii din Calugareni

Horia_Brenciu_donatiedecarteMarti, 26 ianuarie, echipa Asociatiei Curtea Veche si Horia Brenciu, cu sprijinul Azomures si Azochim, vor oferi “Carţile copilariei” catre elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 din comuna Calugareni, judetul Giurgiu.
În cadrul evenimentului organizat la Şcoala Gimnaziala nr. 1 din comuna Calugareni (ora 11:30) vor lua cuvântul: Horia Brenciu (artist, cântaret, actor, prezentator de televiziune si jurat X FACTOR), Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Ovidiu Maior (PR Manager, Azomureş) si Anton Sinel (director, Azochim). Oficiile de gazda vor fi realizate de domnul Marin Cristian, directorul institutiei scolare.
Foto_AsociatiaCurteaVecheStatisticile din ce în ce mai îngrijoratoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, rata abandonului scolar, scaderea dramatica a lecturii în rândul celor mici, precum si dificultaţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care Horia Brenciu, Azomures si Azochim au decis sa se alature programului national de lectura initiat de Asociatia Curtea Veche.
“Datorez multe cartilor! Lectura mi-a fost de ajutor în multe aspecte ale vietii personale si profesionale si cred ca este important sa încurajam cititul de placere în rândul celor mici. În România sunt copiii carora parintii le cumpara multe carti care ramân nedeschise pe raftul bibliotecii. Pe de alta parte, tot in tara noastra sunt si copii care si-ar dori enorm sa citeasca, dar nu au acces la volumele potrivite vârstei. Cred ca avem obligatia morala, ca adulti, sa ne implicam în viitorul noilor generatii si sa le oferim dreptul la o educatie mai buna. M-am alaturat cu mare drag cauzei Asociatiei Curtea Veche si sustin programul national de lectura “Cartile Copilariei” pe care îl propune publicului”, declara Horia Brenciu despre implicarea în proiect.
“Prin îngrasamintele minerale pe care le realizam la Tîrgu Mures avem o relatie speciala cu mediul rural. Suntem una dintre verigile esentiale în dezvoltarea culturilor agricole si implicit a fermelor si a familiilor din aceste zone. Mediul rural nu trebuie privit ca o nesansa a unora care nu au reusit sa ajunga sa lucreze si sa locuiasca într-un mare oras. România are în continuare nevoie de oameni care sa munceasca în agricultura. Copiii nu trebuie privati de o educatie corespunzatoare pentru ca ca nu învata într-o scoala de renume, de oras. Sustinem programul national “Cartile Copilariei” pentru sansa pe care o ofera fiecarui copil de a decoperi lectura,” declara domnul Mihai Aniţei (director general, Azomureş).
“Sunt de parere ca lectura si educatia trebuie sa fie printre principalele obiective ale antreprenorilor români când vine vorba despre implicarea în comunitate. Fara aceste doua elemente, evolutia tinerelor generatii si a societatii, în general, va fi extrem de încetinita. Elevii români au mare potential, însa nu toti au resursele necesare pentru a îsi imagina macar un viitor mai bun. De aceea am ales sa ne alaturam initiativei Asociatiei Curtea Veche si sa aducem împreuna “Cartile Copilariei” în casele copiilor cu vârste între 7 si 14 ani, elevi la Școala Gimnaziala din Calugareni,” declara domnul Anton Sinel (director, SC Azochim SRL Calugareni).
Evenimentul organizat în localitatea Calugareni din judetul Giurgiu face parte din programul national de lectura “Carţile copilariei”, iniţiat de Asociatia Curtea Veche si cuprinde alaturi de oferirea volumelor şi înfiintarea de cluburi de lectura, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu parinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectura în librarii.
Parteneri: Azomures, Azochim si Sameday Courier.
Mai multe detalii despre Asociatia Curtea Veche si despre proiectele pe care le desfasoara puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Despre autor

-