Publicat : mar, dec. 8th, 2015

Asta-i soarta… presedintilor – consilierul Florian Velicu – presedinte de sedinta fara portofoliu

VelicuIn urma cu putin timp, in sedinta ordinara a Consiliului local, la propunerea lui Ionel Dinu a fost votat sa prezideze sedintele CL pentru trei luni, consilierul (fost PPDD), Florian Velicu. Nascut fara noroc, Velicu n-a apucat sa prezideze nicio sedinta, in ciuda planurilor urzite pe retelele de socializare si pe diverse „saituri”, cloceli din care reiesea faptul ca primarul Barbu o sa fie „pus la colt” de Velicu, etc. In sedinta de indata a CL de marti 8 decembrie, s-a revenit asupra hotararii din 26 noiembrie, care nu a fost adoptata din cauza ca votul nu a fost conform legii 215 – adica Velicu nu a obtinut voturile a jumatate plus unul dintre consilierii alesi, ci dintre cei prezenti.
Astfel, la sedinta din 8 decembrie a fost ales (doar pentru a prezida aceasta sedinta) Liviu Popazu, urmand ca in sedinta ordinara din 17 decembrie sa fie votat din nou presedintele de sedinta.
Ionel Dinu, cel care in data de 26 noiembrie l-a propus pe Velicu Florian a declarat: „Eu nu il mai propun inca o data. L-am propus o data si n-a avut noroc, uite ce-a iesit…”.
Situatia lui Velicu ne aduce in actualitate expresii si anecdote pe care nu avem cum sa nu le asociem cu altele asemanatoare: „presedintia” lui Mircea Geoana si celebra expresie „Mihaela, dragostea mea”… De asemenea, anecdota cu cei doi presedinti de CAP, care auzisera vestea ca presedintele Kenedy a fost asasinat, iar unul din ei spune cu naduf: „Asta-i soarta noastra, a presedintilor…”.Liviu
N.R. Nu am reusit sa intelegem, totusi, nedumerirea consilierului Velicu Florian care, dupa ce a votat cateva dintre cele 9 puncte de pe ordinea de zi, a intrebat de ce era necesara aceasta sedinta si a cerut sa i se explice care era urgenta punctelor aflate in dezbatere…
P.S. Am reusit in schimb sa prindem din zbor o schimbare de atitudine: a viceprimarului Liviu Popazu. Dupa ce a preluat presedintia acestei sedinte, Liviu Popazu a facut o demonstratie de cum se conduce o sedinta. Si, parca pentru a-i face in ciuda lui Florian Velicu, a dat militaria jos din podul Consiliului local. Liviu Popazu a fost realmente „rau”, chiar si cu primarul Barbu, caruia i-a atras atentia drastic de cateva ori sa nu vorbeasca decat dupa ce i se da cuvantul.
Pseudolegenda: „… fara portofoliu – care are scriptic o functie, dar nu are unde, cu cine si cu ce sa o execute”.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
 1. Domnu Dan spune:

  Soarta oamenilor atinși de geniu a fost dintotdeauna cruntă. Drama lor? Sunt neînțeleși de pulime, adică de oamenii obișnuiți.
  Subiectul se întâlnește frecvent, inclusiv în literatura română. Dacă ne-am gândi numai la ” Galceava înțeleptului cu lumea ” a lui D. Cantemir, și tot ar fi suficient de elocvent.
  Dar cine putea sa descrie mai bine situația ” presedintiei ” consilierului Velicu, decât Eminescu în ” Luceafarul ” :
  ERA PE CÂND NU S-A VĂZUT,
  AZI ÎL VEDEM …ȘI MUIE!