Publicat : lun, iul. 13th, 2015

Atentie unde va parcati autoturismele – politia e cu ochii pe voi!

parcari 2Incepand de astazi, 13 iulie, Politia Municipiului Giurgiu prin Serviciul Rutier si Directia Politiei Locale Giurgiu prin Compartiment Siguranta Rutiera vor desfasura actiuni de constientizare a conducatorilor auto privind oprirea, stationarea sau parcarea neregulamentara in statiile de autobuz si in zonele nepermise. Actiunile politistilor vor avea caracter permanent, pâna la realizarea unei bune informari si respectarea de catre șoferi a acestor reguli de circulatie.

Masura a fost luata dat fiind faptul ca s-a constatat incalcarea de catre unii conducatori auto a regulilor de circulatie privind oprirea, stationarea sau parcarea in statiile de autobuz sau zonele adiacente acestora, conform O.U.G. nr. 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile publice, ingreunând astfel traficul mijloacelor de transport in comun.

Cu aceasta ocazie vor fi atentionati si ceilalti conducatori auto care parcheaza autovehiculele pe trotuar sau in alte zone interzise, impiedicând astfel circulatia pietonilor.

Pentru nerespectarea regulilor privind oprirea si stationarea in locuri nepermise, prevazute la art. 142 si 143 din HG nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, politistii vor aplica sanctiuni in cuantum de 210 lei, plus doua puncte penalizare la permisul de conducere.

Despre autor

-

Afisat: 4 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. aaa spune:

    O rugaminte am. Sa fim toti egali in fata legii! Ca nu prea e valabil in Giurgiu! Gresesc? Cat despre parcari, doua garaje ocupa 3 locuri. Eu as reamenaja, marca, supraveghea video si as inchiria locurile cu o suma convenabila primariei..

  2. conducator spune:

    Sa verificati unde stau parcate taxiurile la admiral si la kaufland

    • Pe cei de la Rutiera, ii doare…fix in…plex ca sa zic asa de taximetristi si de cum circula ei, sunt mana in mana cu ei, ca deh au nevoie de martori in cazul in care cineva nu le semneaza procesul verbal 🙂

  3. Da, mare problema cu parcarea in zonele statiilor mijloacelor de transport in comun! Doar ca absolut toate statiile taxi sunt amplasate ilegal (la mai putin de 50m de intersectii – cf. acelorasi prevederi legale) cu girul politiei rutiere care da avizul de amplasare…incalcarea acestor prevederi fiind facuta cu buna stiinta atat de catre politia rutiera cat si de primarie! Asa cum ni se cere noua sa respectam legislatia asa ar trebui sa o respecte si institutiile mai sus mentionate!