Publicat : mie, iun. 14th, 2017

Bani europeni pentru Portul de Ambarcatiuni Giurgiu

canal 3Daca pentru proiectul “Portul Verde si de Inalta Performanta” au venit pana acum de la Uniunea Europeana aproape 4 milioane de euro, iata ca si alte proiecte incep sa prinda contur, iar banii intra in conturile municipalitatii.
Pentru proiectul transfrontalier “Dezvoltarea fluviului Dunarea pentru o mai buna conectivitate a Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu coridorul Pan-European de transport nr. 7” a fost virata in conturile Primariei suma de 200.000 de euro pentru demararea licitatiei proiectarii constructiei unui port de ambarcatiuni pe Canalul Sf. Gheorghe.canal 2Proiectul a fost castigat de Primaria Giurgiu si are ca scop amenajarea unui sector al canalului Sf. Gheorghe, bugetul total eligibil depasind 7 milioane de euro, cu o durata de implementare de 30 de luni.
Amenajarea se va realiza pe malul Canalului Sfântul Gheorghe, pe Aleea Plantelor, vis-a-vis de sediul Administraţiei Domeniului Public şi Privat Giurgiu (ADPP) şi conţine următoarele obiecteive:
– Cheu; Platformă portuară; Rampa de ridicare ambarcaţiuni; Clădire administrativă şi împrejmuire; Zona reparaţii nave; Platforma de andocare; Apuntamente; Drumuri, parcări şi spaţii verzi; Amenajare peisagistică.canal 1

Despre autor

-