Publicat : Dum, mart. 6th, 2016

Biroul de presa al PNL Giurgiu – exemplu despre cum nu se face politica

parodia comunicatComunicatul Partidului National Liberal Giurgiu din data de 29 februarie 2016 depaseste orice limita, de la limita bunului simt la limita de jos a politicianismului. Este o mostra de cum sa nu faci politica. O mostra de golaneala si o “demonstratie” de lipsa cronica de abordare realista a unei situatii de fapt. Ca multe alte manifestari cu care ne-au obisnuit in ultima perioada liberalii giurgiuveni, mai ales in mediul online.
Iata cum arata un comunicat de presa semnat de Biroul de presa al PNL Giurgiu. Mentionam faptul ca acest comunicat vine dupa conferinta de presa a PSD Giurgiu, conferinta in care Niculae Badalau a anuntat ca au fost validate dosarele pentru candidatii la 46 de primarii din judet.
“Comunicat de presa, 29 februarie 2016
PSD Giurgiu speriat. Promite pielea ursului din padure
Partidul National Liberal constata ca, la Giurgiu, PSD este speriat de moarte de catre alegatori si a inceput sa umble cu jalba de promisiuni prin judet, doar-doar va mai ramâne cineva in acest partid pâna la alegerile locale.
Spectacolul dat, saptamâna trecuta, de (inca) presedintele urmarit penal al PSD Giurgiu este unul jalnic, venit din disperare. Lipsit de orice viitor politic, Niculae Badalau s-a apucat de strâns, de Dragobete, scrisori de fidelitate de la unii primari, in speranta ca nu va ramâne singur si trist pâna la Paste. Ca intr-o intrecere scolareasca, presedintele PSD a venit joi la presa cu un teanc de hârtii fara valoare, nereusind sa convinga pe nimeni ca s-ar baza cu adevarat pe ceva, in afara de clasicele amenintari si plictisitoarea cacialma.
Problema giurgiuvenilor este ca acest personaj continua sa existe in politica, in ciuda asa-ziselor „criterii” impuse de PSD (condus de un alt penal, Dragnea), in pofida dispretului pe care si el si partidul sau il stârnesc oamenilor din judet. Badalau continua sa faca promisiuni fara nici o acoperire, neintelegând ca epoca lui si a prietenilor sai penali de la Bucuresti a trecut.
PNL Giurgiu se opune ferm acestui model de “santaj” politic practicat de PSD Giurgiu si cheama alegatorii, primarii si candidatii intr-o constructie puternica, durabila, cu adevarat de viitor , care sa ofere judetului o dezvoltare reala sustinuta si nu promisiuni electorale, in preajma alegerilor. Alegerea din iunie este simpla: intre un viitor solid, alaturi de PNL Giurgiu si ramânerea in anonimat alaturi de PSD Giurgiu.
Biroul de presa al PNL Giurgiu”
Senatorul Badalau a comentat acest episod:Nae Badalau x
„Se vorbeste de santaj? In ultimii trei ani si jumatate noi (PSD – N.R.) am facut mai multa administratie si mai putina politica. Am format in timp echipa cu care ne prezentam acum la alegeri. Liberalii ce au facut? Nu poti sa dormi trei ani si jumatate si acum sa te duci la primari sa le iei votul. Nu ii mai poti minti.
De opt ani, PNL calareste judetul, un judet pe care l-au saracit in acesti opt ani de cand sunt la conducerea CJ. Cu ce cred ei ca o sa-i pacaleasca pe primari?
Acest comunicat de presa este o dovada a lipsei celor sapte ani de acasa si nu intru in astfel de dialoguri. Povestea cu penalii si infractorii o auzim de ani de zile. Daca liberalii se indoiesc de modul in care Justitia isi face datoria, sa spuna raspicat acest lucru. Altfel, daca stiu ceva si ascund se numeste tainuire si este considerata infractiune…
In schimb ei vorbesc, ei care nu au facut nimic pentru judet, care nu sunt in stare de nimic si stau agatati de functii si salarii bugetare. Normal ca sunt disperati, daca isi pierd aceste functii, nici ca vanzatori nu o sa-i angajeze nimeni.
Din pacate, in judetul Giurgiu PNL nu mai exista, si sper sa ramana asa. Nu stiu daca mai jos de atat se pot duce, la nivel de declaratii politice”, a declarat Badalau in cadrul unei conferinte de presa.

Despre autor

-