Publicat : mar, apr. 28th, 2015

Blocul C2 – Dunareana va fi transformat in bloc de locuinte sociale

c1Fostul camin C2 – Dunareana din cartierul Tineretului intra in urmatoarele luni intr-un amplu proces de transformare. Luni, 27 martie, primarul Nicolae Barbu a dat ordinul de incepere a lucrarilor pentru reabilitarea, modernizarea si transformarea acestuia in bloc de locuinte sociale.

Caminul va suferi modificari atât la exterior cât si la interior, va fi mansardat si actualele spatii locative vor fi redimensionate, astfel incât la finalul anului, când va fi gata proiectul, in acest bloc sa existe 70 de locuinte pentru beneficiari. Selectia locatarilor se va face tinându-se cont de anumite criterii si aspecte de ordin social si financiar, printre care locul de munca, vechimea cererii, studii, numarul membrilor… In acest moment, la Primaria Giurgiu sunt depuse peste 1.300 de dosare pentru o locuinta sociala.

c2Constructorul a dat asigurari ca lucrarile vor fi gata la sfârsitul anului, asa cum este prevazut in contract, costul total al investitiei ridicandu-se la circa 2.140.000 lei cu TVA inclus.

Primarul municipiului a precizat ca si blocul C1 va intra in atentia municipalitatii pentru reamenajare…

“Si acest fost camin de nefamilisti – C1 – va intra in acelasi proces de reabiltare si modernizare, astfel incat sa putem debloca cat de cat criza de locuinte din municipiul nostru. In foarte scurt timp, proiectantul ne va prezenta o solutie de recompartimentare si a acestui bloc si vom face toate demersurile pentru inceperea lucrarilor si aici. Astfel ca, giurgiuvenii cu posibilitati materiale reduse, dar cu un loc de munca si fara datorii la bugetul local, vor putea beneficia de o de locuinta”, a precizat Nicolae Barbu.

Despre autor

-