Publicat : vin, ian. 6th, 2017

Boboteaza la Giurgiu: Patru tineri s-au aruncat in apa pentru a recupera crucile sfintite

b-11In ciuda vremii total potrivnice – vant puternic si ninsoare abundenta – manifestarile prilejuite de sarbataorea zilei de Boboteaza s-au desfasurat conform graficului si au fost urmarite de zeci de giurgiuveni.b3Dupa slujba religioasa de la Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” si sfintirea apelor de catre soborul de preoti si de episcopul Ambrozie, cei prezenti s-au deplasat intr-o procesiune spre locul amenajat la Canalul Cama, insotiti de Orchestra de suflatori “Valahia” .
Pe ponton s-a mai tinut o scurta slujba, dupa care, patru tineri temerari au sarit in apa in care au fost aruncate cele trei cruci sfintite.b22Marinel Margarit (locul I), Raducu Lucian Ursu (locul II), Marius Ionut Chirita (locul III) si Madalin Claudiu Stoica au fost cei patru curajosi. Gestul lor a fost rasplatit atat de reprezentantii Bisericii, cat si de edilul sef, Nicolae Barbu care, in numele institutiei pe care o conduce, a oferit premii castigatorilor.
“Ma bucur pentru ca am reusit si anul acesta sa organizam aceasta activitate alaturi de Episcopia Giurgiu. Doresc de asemenea sa ii felicit pe cei patru baieti care au dat dovada de curaj, incumetandu-se sa se arunce in apa foarte rece sis a recupereze crucile sfintite”, a precizat primarul Nicolae Barbu.b-4

Despre autor

-