Publicat : vin, apr. 7th, 2017

Bursa generala a locurilor de munca – fara dor de munca

bursa 2Dincolo de statistici, Bursa generala a locurilor de munca – cel putin cea desfasurata in orasul Giurgiu – a fost, privita cu ochi critic, un fiasco total. Si nu din cauza organizatorilor sau a agentilor economici participanti, care si-au dat tot interesul ca totul sa fie ok: locuri de munca, angajatori, spatiu suficient, ci din cauza celor care au venit la Bursa doar sa isi vizeze carnetul de somaj, ignorand total standurile care ofereau locuri de munca.
O doamna intre doua varste a venit cu un target clar: viza pe carnetul de somaj…
“Nu domnu’ nu am venit sa caut de munca, am venit pentru ajutoru’ social… Mai putem sa muncim, da’ daca nu e loc de munca… Adica e pentru aia tineri, nu pentru batrani… Nu muncim ca daca nu avem cu ce sa ne hranim… trebuie sa stam acasa. Doar baiatu’ se duce si el cu ziua la munca…” – spunea doamna respectiva cu un zambet deloc jenat pe toata fata…bursa 1Asadar, cu toata oferta bogata – cu locuri de munca in diferite specialitati, atat cat permite economia unuia dintre cele mai sarace judete din tara – lipseste cu desavarsire dorul de munca.
Reprezentantii angajatorilor nu comenteaza, insa nu poti sa te faci ca nu le vezi dezamagirea…Nicoleta Goleanu - AJOFMIn ce priveste AJOFM-ul, purtatorul de cuvant al institutiei, Nicoleta Goleanu ne-a precizat ca sunt prezenti 45 de angajatori care ofera peste 500 de locuri de munca in diverse domenii.
“Din experienta anilor anteriori, ne asteptam ca numarul celor interesatide un loc de munca sa depaseasca 500 de persoane, desi la sfarsitul lunii februarie, numarul de someri era cu putin peste 4.000 de persoane”.

Despre autor

-