Publicat : mie, feb. 10th, 2016

Bursa zvonurilor in politica giurgiuveana – cine ramane si cine renunta la cursa pentru Primaria municipiului

soaptePoliticienii giurgiuveni au scos de la dospit strategiile pentru localele din acest an si au dat drumul fumigenelor pe piata zvonurilor.
Va mai candida Nicolae Florian din partea PNL pentru Primaria Giurgiu? Greu de spus, dar si greu de realizat pentru proaspatul liberal.
Surse din interiorul PNL Giurgiu au lansat pe bursa zvonurilor mai multe ipoteze. Ca Floricel inca nu a reusit sa se adapteze doctrinei liberale nu este o noutate, se vede din discursul sau in conferintele de presa.
Zvonul ca Floricel ar dori sa se intoarca la PSD, sa sprijine candidatura lui Nicolae Barbu si sa fie sprijinit de social democrati pentru un nou mandat de parlamentar este ca un déjà vu. Dar circula la bursa zvonurilor…
Ca acelasi Floricel, impreuna cu organizatia liberala ar vrea sa il sprijine pe Alexandru Vladu in cursa pentru Primarie este o ipoteza neverosimila, insa in politica carpato-danubiana-pontica se poate intampla orice… Cu exceptia (poate!) a sustinerii unui candidat ALDE de catre PNL.
Cert este ca situatia lui Florian Nicolae nu este deloc roza, iar campania lui electorala in perioada urmatoare este grevata de mari probleme, in situatia in care, fortat de imprejurari, va fi nevoit sa recurga la… concedieri. Este un aspect pe care il vom dezbate la timpul cuvenit.
Alexandru Vladu VREA sa ajunga primar. In acest sens, sperantele lui s-au indreptat spre ALDE. Numai ca Toma Petcu nu doreste sa anunte candidatura lui Vladu decat dupa ce va fi finalizat un sondaj sociologic. Degeaba bate viceprimarul Vladu din picior si ridica “petrentia” ungerii ca si candidat de catre Tariceanu. Aici, la Giurgiu, Toma Petcu este tartor, el hotaraste cine este candidatul, iar chestiunea cu sondajul este una fireasca.
Se pare ca si in Lucian Iliescu a sapat viermele vendetei. Pentru ca piata zvonurilor il da ca si candidat la Primaria Giurgiu. In tandem cu deputatul Marin Anton la Consiliul Judetean. Se pare ca tandemul nea Lucica – nea Marin asteapta la cotitura lucraturilor politice sa vada care partidulet se claseaza mai bine in preferintele giurgiuvenilor. Nu de alta, dar celor doi nu le prieste atmosfera de intendenta de la UNPR. Mai mult, Marin Anton, cel putin asa arata bursa zvonurilor, are un grup de primari pe care se pare ca il poate controla. Ce le va promite si ce cred sau daca mai cred primarii in promisiuni, ramane de vazut.
Norut Stanisteanu va candida cu siguranta. El este cel care va rupe cel mai mult din voturile liberalilor din garda veche.
Marius Cracea va fi, cel mai probabil, candidatul Forest Gump. Va alerga de unul singur, cu speranta ca va prinde ultimul loc in inima demoazelelor refuzate de o viata ca-n telenovele.
Nicolae Barbu inca nu si-a inceput campania electorala, nu si-a angajat postaci pentru retelele de socializare… Care va fi strategia actualului primar pentru inca un mandat nu este greu de estimat: realizarile din acest mandat si proiectele pentru mandatul cu numarul II.
Sunt doar zvonuri, lansate sau nu intentionat pe piata volatile a politicii giurgiuvene. Dar care, la fel de bine, pot fi cat se poate de reale.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Ați spus in titlu ca este un articol despre zvonuri.
    Adică, referitor la Barbu, lumea discuta doar despre „realizările din acest mandat si proiectele pentru mandatul cu numărul II”? Pai, ce, si astea sunt tot …zvonuri? 🙂