Publicat : mie, dec. 2nd, 2015

Ca romanu’ nu-i niciunu’

mizerie 1Am mai spus si cu alte ocazii – si am fost taxat si rastalmacit de “deontologi” – ca schimbarea sitemului, schimbarea de care se vorbeste atat de mult in ultima perioada (e cool, nu?), trebuie inceputa cu noi. Prin gesturi, prin comportament… Sa incercam sa fim modelele dupa care sa se modeleze cei din jurul nostru. Abia atunci ne putem ridica glasul sa cerem si de la altii schimbare. Imperativ.

mizerie 21 Decembrie 2015. Giurgiu. Giurgiuvenii s-au inghesuit la fasolea cu carnati si paharul de vin fiert oferite de municipalitate, astfel ca cele 6.000 de portii au fost epuizate in cateva ore. Nu a mai contat ca in jurul meselor amplasate in zona erau saci pentru gunoi, ca la zece metri erau doua containere. Caserolele si paharele din plastic formau un adevarat covor printe si pe sub mese. Iar cei care veneau “la schimb”, debarasau mesele cu o singura… lovitura de mana. Cateva ore mai tarziu, o echipa de la GSL a curatat zona. Oamenii adunau gunoiul fara sa comenteze, ca si cum ar fi fost obisnuiti cu noul sport national – aruncatul (cu orice, oriunde si in… oricine).mizerie 3mizerie 4

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Arsenie Cioca spune:

    de ce ne mai miram?ati aruncat o privire prin oras?giurgiu a devenit o ghena umana.a ajuns sa-ti fie scarba sa mai iesi prin oras cand vezi ce inaripate misuna fie pe strazi,fie prin baruri.un oras plin de frezati si gelati fara niciun neuron,baieti de bani gata care nu stiu tabla inmultiri,si pitipoance ahtiate dupa banii prostilor.cam asta este in mare componenta acestui oras aflat intr-o degradare continua,asa ca de ce ne mai miram?!