Publicat : lun, sept. 28th, 2015

Cacealma sau strategie – Nicolae Florian a furat startul competitiei interne din PNL?

floricel norutCo-presedintele PNL Giurgiu, Dumitru Beianu a declarat vineri, 25 septembrie ca cei doi competitori ai PNL Giurgiu, candidati… la candidatura pentru Primaria municipiului mai au la dispozitie aproape doua saptamani pana in momentul in care va fi declansata cercetarea sociologica. „Suntem in discutii avansate cu o firma de cercetare…”, a precizat Beianu. Asta se intampla vineri. Si tot vineri, opt tineri au inceput sa cutreiere orasul, sa bata la usi si sa… sondeze giurgiuvenii.

Ce s-a intamplat? Deputatul Nicolae Florian a furat startul campaniei interne si a comandat un sondaj de opinie propriu, cu o firma de consultanta din Bucuresti – ARP Research (Agentia de Rating Politic) – firma agreata de PNL. Nu ca n-ar fi avut voie, dar ne indoim de fair play-ul metodei folosite de Floricel.

Este OK, pe banii lui poate comanda orice. Masa felicitarile si dansul la Riviera (unde au fost cazati operatorii de sondaj). Insa, daca tot se facea un sondaj real si corect de catre PNL Giurgiu, de ce a mai avut nevoie Floricel de un sondaj separat? De aici pleaca indoielile si intrebarile noastre. Rezultatul poate fi oricare  – cine comanda si plateste stabileste si regulile si… rezultatul. Iar acest rezultat al sondajului poate deveni o arma in competitia interna…

Daca Norut Stanisteanu va sta mai bine cu o catime in sondajul PNL, Floricel ar putea contesta cu rezultatul sondajului propriu. Exista posibilitatea ca intrebarile din sondajul lui Floricel sa fi fost aranjate in asa fel incat rezultatul sa-l avantajeze, tocmai pentru a avea un as in maneca dupa sondajul oficial. Cand poate forta mana liberalilor aratand o eventuala diferenta mare si contestand la cacealma cercetarea sociologica…

In sondajul lui Floricel au fost introdusi, pe langa Norut Stanisteanu si Nicolae Barbu, Toma Petcu, Alexandru Vladu sau Dumitru Beianu. Dar existau intrebari si vis a vis de starea drumurilor din municipiul Giurgiu, despre locurile de munca sau cele de petrecere a timpului liber.

Sincer? Intrebarile din sondaj au dat impresia ca sugereaza un raspuns anume, unul care sa aiba ca finalitate un anume rezultat.

Daca cele doua sondaje (al lui Nicolae Florian si al PNL) vor avea rezultate flagrant diferite, sa te tii scandal in PNL. Scandal care se poate lasa cu plecarea lui Floricel ca independent sau chiar cu ruperea PNL Giurgiu. Si toate din cauza nerabdarii si neincrederii lui Floricel in noii lui colegi liberali.

Prezentat ca fiind „unicul” candidat al PNL la Primaria Giurgiului, Nicolae Florian s-a trezit in fata unei realitati crude: liberalii nu nutresc pentru el sentimente atat de calde. Si, odata cu perna de puf pe care i-a saltat-o intrarea in competitia interna a lui Stanisteanu, „la dolce far niente” a luat sfarsit…

Despre autor

-

Afisat: 7 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Haide-ti sa fim realisti: Floricel are de recuperat vreo 5 mld. lei vechi si in ciuda aparentelor el este un tip razbunator. Stand stramb si judecand drept Stanisteanu este de doua ori mai chibzuit si mai gospodar decat Floricel. Poporul liberal NU il doreste pe Floricel, indiferent cat de mult il va sustine Beianu .

 2. Alexandru spune:

  Succes maxim domnului Floricel, care de fiecare data a fost in sprijinul Giurgiuvenilor, chiar dacă a fost admonestat e PSD si PNL.Cinste domniei sale, un Giurgiuvean consacrat.
  Sa ne trăiască domnul deputat.
  Ceilalți candidați nu reprezintă nimic, ca au fost in administrație este apa de ploaie.

 3. Old force spune:

  floricel oricum fura de cand se stie,cam asta e planul si pentru primarie,sa o faca pe diarela prim cantareata orasului,iar firma de paza a sotiei sa angajeze muncitori care sa munceasca pe baza de voluntariat,fara sa fie nevoit viitorul primar sa le dea salarii.in 2020 la urmatoarele alegeri,il vom huidui si pe asta cum il huidum pe barbu acum,amandoi parca au aceeasi mama

 4. Alexandru spune:

  Succes maxim domnului Floricel care de fiecare data a fost in sprijinul Giurgiuvenilor, chiar daca a fost admonestat de PSD si PNL. Cinste acestui Giurgiuvean consacrat.
  Sa ne traiti domnule deputat.

  • Coatel spune:

   Caricatura de (Old Force) este agramat fara crestere si dezinformat ca tot ce este in interiorul PSD, sau frica de adversar consacrat.

   • ene,cred ca ai memoria scurta,pana acum 1 luna floricel(idolul tau) era in psd,si purta insemnele comunistilor,asa ca nu stiu cine este dezinformat…faptul ca esti unul din postacii „marelui” floricel,care in afara de salariile de 700 lei oferite amaratilor de la firma lui de paza,nu a facut nimic pt oras,nu te face mai destept,te face doar un pupator de dosuri(al lui floricel,al diarelei,si al vierei)

 5. ionescu spune:

  Ceea ce faci este o încercare de manipulare. Când Stănișteanu a trimis scrisori prin oraș, asta înseamnă furat start-ul. Că Floricel a comandat un sondaj, bravo lui, asta poate folosi foarte bine PNL-ului. Asta nu înseamnă că nu este corect, cum vrei tu să sugerezi. Ba, dimpotrivă. Logica ta e strâmbă și să-ți spun de ce. NImeni nu ar avea interesul să își facă un sondaj măsluit, pentru că, logic, vrea să știe care este realitatea, să poată decide ce are de făcut. După logica ta ar însemna să se păcălească singur pe banii lui, ceea ce. scuză-mă, numai tu poți să crezi.