Publicat : lun, nov. 16th, 2015

Cand si de ce va fi exclus Vasile Mustatea din PNL?

CJ VMEste o chestiune de zile. Se pare ca liberalii asteapta doar un semnal de la Centru, care va veni imediat dupa „asezarea” Guvernului la Palatul Victoria.

Scandalul dintre Beianu si Vasile Mustatea a impartit PNL Giurgiu in doua (sau mai multe?) tabere, iar la inceputul saptamanii trecute, in cadrul unei sedinte a partidului, Dragos Ujeniuc a propus cu vehementa eliminarea lui Mustatea din PNL (lucru confirmat de presedintele CJ in ultima sedinta cu scantei a Consiliului Judetean).

In contrapondere, Vasile Mustatea si-a asigurat o majoritate conjuncturala cu care a trecut prin CJ proiectele de pe ordinea de zi. Cu alte cuvinte, „le-a aratat pisica” colegilor liberali care-i vor capul pe altarul intereselor de moment. Care sunt interesele, este lesne de ghicit – orice paleste in fata „ochiului dracului” – banul. Dupa modul in care apar si dispar publicatii online, care au in vizor acelasi laitmotiv – contractele CJ cu o presa locala – nu trebuie decat sa facem un minim efort neuronal pentru a face legaturile. In anul 2014, televiziunile celor care acum ii vor capul lui Mustatea aveau contracte de peste un miliard si jumatate cu CJ. Contracte care nu au mai fost prelungite si in anul 2015. Cu toate insistentele celor „pagubiti” la forurile centrale ale partidului.

In tot acest context de balaceala si balacareala care incearca isterizarea cu orice pret, este cat se poate de clar ca interesele politice sunt doar un paravan, iar lupta se da pe cu totul alte paliere si pentru cu totul alte motive. Mult mai lumesti si mai palpabile. Chiar si in cazul ADI-urilor din care Beianu si-a dat demisia, dupa care a revenit (jalnic) asupra acesteia, batalia nu a fost data pentru o functie sau pentru „interesul cetatenilor”…

Revenind la excluderea lui Vasile Mustatea din PNL, acesta va fi urmatorul target al PNL. Mai ales dupa sedinta CJ de la sfarsitul saptamanii trecute, cand filiala liberala a PNL a pierdut tot ce se putea pierde. De la majoritate la functii – si chiar mai mult decat atat. La randul sau, Vasile Mustatea si-a indreptat deja privirea spre alte formatiuni politice care sa ii asigure sprijin pentru Parlamentarele din toamna lui 2016. Inca un mandat de parlamentar si va iesi la pensie. Problema este insa de incredere. Sa aiba Vasile Mustatea incredere ca PSD sau ALDE? Sse vor tine de cuvant? Sa aiba ALDE si PSD incredere ca Vasile Mustatea? Isi va tine promisiunile?

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. kiki spune:

    Si excluderea lui Beianu e oportuna!