Publicat : mar, ian. 26th, 2016

Cand vor avea loc alegerile locale – cum se va bugeta campania electorala

niculae badalauSenatorul PSD, Niculae Badalau a anuntat intr-o recenta conferinta de presa ca Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a finalizat calendarul alegerilor locale 2016.
“Conform acestui calendar, in perioada 12 – 26 aprilie se vor depune dosarele candidatilor pentru primarii, consilii locale si consilii judetene, iar in data de 6 mai se va da startul campaniei electorale. , campania electorala va incepe efectiv; buletinele de vot urmeaza a fi tiparite pe 26 aprilie, iar campania electorala se va incheia pe data de 4 iunie. Votul pentru acest scrutiny va incepe pe data de 5 iunie la ora 07:00 si se va incheia la ora 21:00”, a declarat senatorul social democrat.
Premierul Dacian Ciolos a semnat deja Hotarea de Guvern, iar pe site-ul Secretariatului General al Guvernului au fost publicate modelele buletinelor de vot. In schimb, nu este clar daca votul va avea loc intr-un singur tur de scrutin, asa cum prevede acum Legea, sau daca vor avea loc doua tururi, asa cum vor liberalii…
Niculae Badalau a precizat in aceeasi conferinta de presa ca bugetarea campaniei electorale se va face cu bani de la bugetul de stat.
“Pentru candidatii comunelor va fi alocata suma de 5o de milioane de lei vechi, pentru orase intre 80 si 100 de milioane de lei vechi, in functie de numarul de locuitori, iar municipiile vor primi 150 de milioane de lei vechi. Sigur ca in aceste conditii vor fi foarte multe institutii de control care vor putea avea dreptul de a verifica ce s-a facut cu acesti bani. Vor putea fi tiparite afise, se plateste publicitatea in mass-media, cheltuieli cu personalul, chiriile sau combustibilul. Un lucru bun este faptul ca vor fi interzise bannerele sau mash-urile de pe cladiri cu insemnele partidului sau ale candidatului” a precizat Niculae Badalau.
Senatorul social democrat a precizat ca urmeaza o perioada de informare a candidatilor PSD pentru primarii si consilii licale sau consiliul judetean, pentru ca acestia sa cunoasca foarte bine noile prevederi.
“Este o legislatie foarte stricta, iar candidatii nostril, sunt convins ca se vor incadra in prevederile legale. Un lucru benefic este faptul ca nu cred sa mai avem de-a face cu mita electorala” a conchis Badalau.
N.R. Senatorul Niculae Badalau a precizat in aceeasi conferinta de presa ca in urma sondajelor sociologice effectuate in judet a reiesit faptul ca PSD se bucura de un procent de 58%, in timp ce principalul adversar politic, PNL are doar 26%. Senatorul a concluzionat spunand ca la alegerile parlamentare, indifferent de numarul de primary care vor reveni PSD-ului dupa locale, scorul social democratilor in judetul Giurgiu va depasi 60%.

Despre autor

-