Publicat : mar, iul. 7th, 2015

Canicula se face simtita si la Giurgiu – puncte de distribuire a apei in oras amplasate de Primarie

apaPe fondul temperaturilor caniculare anuntate de meteorologi pentru zilele urmatoare, Primaria Municipiului Giurgiu, prin Biroul pentru Situatii de Urgenta, incepe de marti, 7 iulie, distribuirea gratuita a apei potabile catre cetateni in mai multe puncte din oras.

Astfel, lucratorii Biroului pentru Situatii de Urgenta vor distribui apa plata si pahare de unica folosinta in 11 puncte din oras:

Directia de Sanatate Publica Giurgiu (Bd. Bucuresti)

Farmacia Hofigal (str. Tineretului)

Supermarket Billa (str. Tineretului)

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (Piata Centrala)

Farmacia Donna (Piata Centrala)

SC Cibin SA (Sos. Sloboziei)

Supermarket Penny (str. Miron Nicolescu)

Farmacia Terrafarm (N. Balcescu, bl. V 32)

Sediul Policlinica (Sos. Alexandriei)

Farmacia Autogara 2NA (Bd. CFR)

Vama (Iesirea din tara)

Totodata, vor fi instalate doua corturi pentru distribuirea apei, unul in Piata Centrala si unul la intersectia strazii Tineretului cu bulevardul Bucuresti.

Pe lânga apa plata in aceste locatii, giurgiuvenii mai au la dispozitie pentru a se hidrata cele 12 cismele cu apa potabila aflate in urmatoarele zone: Parcul Elevilor, Parcul Alei, CFR (vizavi de Autogara), Piata Centrala, Bd. Bucuresti (Blocul vechi al partidului), Bd. Bucuresti (zona Sanitas), Garii (adiacent CEC Bank), curtea Spitalului Judetean, Parcul Clopotari, Parcul Mihai Viteazul, Parcul Sârguinta si pietonala Mircea cel Batrân.

De asemenea, municipalitatea recomanda cetatenilor sa evite, pe cât posibil, expunerile prelungite la soare intre orele 11.00 – 18.00, sa consume zilnic cel putin 2 litri de lichide, fara a astepta aparitia senzatiei de sete, sa poarte palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise, sa consume cât mai multe legume si fructe si sa  evite, pe timpul zilei, activitatile de exterior care necesita efort fizic si implicit un consum mare de energie – sport, gradinarit etc.

Despre autor

-