Publicat : Dum, iul. 17th, 2016

Casa de productie ALDE Giurgiu a lansat doi actori pentru filme cu buget redus

ALDE 1Conferinta de presa de vineri, sustinuta la sediul ALDE Giurgiu de “actorii” politici Alexandru Vladu si Ionel Muscalu a avut un scenariu demn de un film de Bollywood: multe vorbe dar actiune zero.
Cineva trebuia sa-i ridice o minge la plasa lui Vladu si sa-l intrebe ce se va intampla cu “oamenii lui” din Primarie si directiile acesteia, oameni care s-ar simti amenintati cu pierderea serviciului. Ca un adevarat Salman Khan, Alexandru Vladu – erou principal – a sarit (nu inainte de a exclama: “Buna intrebare!”) cu nume si prenume sa relateze drama prin care trec doi dintre ostracizati – Constanta Ioanitescu si Corneliu Pop.
“Constanta Ioanitescu este in concediu de odihna – din pacate are chiar si o problema de sanatate (o fractura la un picior)…” a interpretat Vladu.

Apoi s-a lansat intr-o ditiramba motivationala din care reiesea ca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase si nici nu ar fi facut presiuni asupra oamenilor din directiile primariei sa il voteze ca o sa dea de dracu’ “luni” cand se vor intalni in Primarie. Nici de agenda cu care-i ameninta pe oameni nu a pomenit nimicuta, in schimb l-a cainat pe pensionarul plimbaret pe la mai multe partide (PDL, UNPR, PPDD, PSD, ALDE) angajat (de el?!) la societatea de paza a Primariei, care „n-a lipit geana pe geana vreo doua saptamani”. Este vorba despre Corneliu Pop…
“Bunul meu prieten si coleg de partid, Corneliu Pop si-a dat demisia, pentru ca i s-a spus ca daca nu isi da demisia se va inchide societatea de paza . Asa ca angajatii l-au rugat pe domnul Cornel Pop sa isi dea demisia ca sa ramana oamenii cu serviciul. Ce trebuia sa faca omul asta, care n-a dormit doua saptamani de zile. Dupa o lunga analiza de doua saptamani, la propunerea domnului Pop, care a spus ca nu mai poate dormi noaptea, din cauza gandurilor la oamenii cu probleme din subordinea sa, a preferat sa isi dea demisia pentru a salva oamenii”.
Ei, e considerabil exagerata afirmatia cu somnul (mai ales ca omul avea si pensie si salariu bunicel), dar deh, actorul e actor, iar scenariul scris de Toma Petcu trebuia respectat… A fost si un moment cand Vladu a refulat, a depasit linia trasata de scenarist si a recunoscut ca in Primarie sunt “oamenii lui Vladu”, oameni care sunt loiali doar… din interes si ca el le-a transmis la toti sa nu is idea demisia. De unde deducem logic ca Vladu isi tine cozi de topor in Primarie pentru a incerca sa puna talpi proiectelor de dezvoltare ale municipiului, oameni cu aportul carora sa se ingreuneze pe cat se poate activitatea administrativa. Sunt vorbele “actorului” Vladu:

“Eu le-am transmis la toti oamenii care imi sunt apropiati sa nu isi dea demisia. (…..) Pai ce facem, dam afara oamenii lui Vladu si aducem oameni care sa le fie loiali lor… Loialitatea este pe moment. Sunt loiali acum, cat au de inteles ceva, apoi iti intorc spatele. Sunt oameni care trebuie sa traiasca, este o loialitate de obligatie…”.
Q.E.D
Al doilea actor al filmului cu buget redus turnat de ALDE a fost Ionel Muscalu – un fel de Raj Kapoor obidit, aparator al tuturor celor cu pantalonii rupti in koor (de dragul rimei – N.R.).
Cu zambetul de Bollywood lipit de fata, acest Raj Kapoor al politicii giurgiuvene a emis o judecata de valoare cu privire la ceea ce a spus colegul sau si la ceea ce avea si el personal si particular in cap (in afara de versuri, pe care le apreciem sincer – N.R), pe persoana fizica, apreciind ca primarul Barbu ar vrea sa se razbune – “razbunarea scorpionului” … “Probabil ca inca dinainte de campania electorala, domnul Barbu isi pregatea miscari si mutari in administratia publica locala”.
Pai, mai actorasilor, inseamna ca ati mintit electoratul la greu (d’aia nici nu v-au votat). Pai nu spuneati voi ca de luni, 6 iunie veti intra in Primarie si ca veti face revolutie, veti asfalta zi si noapte pana faceti “ziua si kilometrul de asfalt”, nu aveati voi vestita agenda cu cine ramane si cine pleaca din Primarie? Ce rost mai avea sa isi faca Barbu planuri, mutari si miscari? Nu vi se pare ca sunteti ilogici?
Dar, mai mult de atat, acest micut Raj Kapoor s-a apucat sa il certe pe primar, din cauza ca edilul sef a declarat ca va reduce drastic portiile de mancare de la Cantina sociala si ca cei care vor sa manance (si sunt apti de munca) trebuie sa presteze 40 de ore de munca pe luna in folosul comunitatii.
“In ultimul timp, DAS a pierdut multe dintre serviciile pe care le indeplinea, lucru care arata ca de fapt un primar care se vrea reprezentantul socialului este un tip impotriva acestor oameni. Si daca intrebam daca este vorba despre razbunarea scorpionului, ma intrebam daca nu cumva are ceva cu acesti asistati social, pentru ca acestia, in mare parte, nu l-au votat pe domnul Barbu. Si pentru ca nu l-au votat ii lasa fara mancare…”, a spus Muscalu.
Nu ne putem abtine sa nu le reamintim cititorilor ca aparatorul beneficiarilor este el insusi… beneficiar. Beneficiar de functii in care a fost numit doar pentru ca asa a vrut Lucian Iliescu – pe criterii politice, beneficiar de locuinta ANL doar pentru ca asa a vrut Lucian Iliescu… Despre ce vorbim? Acest… beneficiar nu sulfa un cuvant despre faptul ca in 2012, la Cantina Sociala erau inscrisi sub 100 de beneficiari de ratii de mancare, iar din 2013 numarul lor s-a triplat. Nici despre faptul ca Centrul de primiri in regim de urgenta a fost inchis in ultimul mandat al lui nen-su Luci, si ca a fost deschis din iarna lui 2012/2013 – tot pentru… beneficiari.
Cei doi actorasi si-au jucat rolurile scrise de un scenarist anonim (tot un fel de beneficiar de functii), cu toate riscurile caderii in ridicol. Ceea ce s-a intamplat. Ridicolul va mai continua pana la alegerrile parlamentare din aceasta toamna. Dupa care se vor instaura cativa ani de liniste… Pacat de talentul (real, pe bune!) actorilor. A fost irosit in roluri care nu-i prind…

Ghândi Thorul 

 

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. […] Conferinta de presa de vineri, sustinuta la sediul ALDE Giurgiu de “actorii” politici Alexandru Vladu si Ionel Muscalu a avut un scenariu demn de un film de Bollywood: multe vorbe dar actiune zero. Cineva trebuia sa-i ridice o minge la plasa lui Vladu si sa-l intrebe ce se va intampla cu “oamenii lui” din Primarie […] Sursa: opiniagiurgiu.ro Articol sursa: Casa de productie ALDE Giurgiu a lansat doi actori pentru filme cu buget redus […]