Publicat : mar, nov. 7th, 2017

Cat de pregatite sunt autoritatile pentru potentialele interventii din aceasta iarna

prefecturaLuni, 6 noiembrie, Institutia Prefectului Giurgiu a organizat o conferinta de presa la care au fost prezenti toti factorii de decizie si interventie in ipotetice situatii… de iarna. In acest moment, teoretic, autoritatile sunt pregatite, au planuri de interventie bine structurate, s-au facut comitete si comisii, iar fiecare isi cunoaste foarte bine atributiunile pentru eventuale interventii.
“Prin ordin de prefect au fost constituite comisii care se deplaseaza in judet pentru a verifica modul in care se desfasoara pregatirile pentru interventiile din aceasta iarna”, a spus prefecta Nina Carmen Crisu.
Domnia s-a a mai precizat ca stocurile de material antiderapant si utilajele sunt deja in cele trei baze (Sud, Centru si Nord-Vest) si ca in aceasta iarna pe drumurile publice nu se va mai actiona cu nisip, ci doar cu sare si clorura de calciu si ca pana in 15 noiembrie vor fi semnate toate contractile de deszapezire. 29 de primarii din judet vor face deszapezirea in zonele de competenta cu materiale si utilaje proprii.
Fiecare dintre cei factorii de decizie si interventie prezenti la conferinta de presa a prezentat modul in care va actiona in situatii de criza, provocate de vremea rea.
Inspectorul sef al IPJ Giurgiu, comisar sef Catalin Tone a precizat ca vor fi verificate si fotografiate toate utilajele care vor fi folosite la deszapezire, astfel incat sa existe certitudinea ca acestea vor fi si folosite pe teren.
Colonelul Emil Apostol, seful ISU Giurgiu a precizat ca impreuna cu echipele din subordinea sa are o prioritate zero: salvarea vietii celor aflati in pericol, apasand pe faptul ca experienta acumulata din iernile trecute va cantari mult in actiunile echipelor ISU.prefectura 2Seful Politiei Rutiere – Marian Popescu, dar si seful Politiei de Frontiera Giurgiu – Florian Raboj au precizat, fiecare in zona lui de competenta ca sunt pregatiti ca in cazuri extreme sa inchida drumuri (chiar si traficul peste granita) pana cand situatia se va ameliora.
Si seful Jandarmeriei Giurgiu, colonel Daniel Rusanu a spus ca unitatile pe care le coordoneaza vor fi in permanenta legatura cu Comandamentul de iarna si vor fi pregatite sa intervina in orice moment acolo unde va fi nevoie.
Asadar, teoretic, autoritatile sunt pregatite de ce este mai rau, mai ales ca meteorologii au transmis previziuni alarmante pentru aceasta iarna. Ramane doar ca si actiunile in teren sa fie incununate cu rezultate.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Adriana spune:

    Deci e clar. Iar vor fi cozi de tiruri, drumuri județene inchise, iesiri in sant din cauza derapajelor!
    Dar institutiile statului, mânca-le-ar mama, SUNT PREGĂTITE!