Publicat : lun, dec. 7th, 2015

Ce partide il curteaza pe Constantin Buduru?

buduru 2Consilier judetean si director al Muzeului Judetean, Costica Buduru a fost mai mereu in cautare de partid. Un partid care sa ii accepte… devierile din linia statutara.
Imprevizibilul Buduru, introdus in pseudosondajul comandat de PNL pe municipiul Giurgiu, a obtinut un procentaj peste deputatul Liliana Ciobanu, dar si peste co-presedintele ALDE Giurgiu – Toma Petcu.
Asa se face ca Dumitru Beianu si Toma Petcu il curteaza pe Costica. Cel putin asa se aude din zona politichiei locale.
Intelegem interesul lui Beianu pentru Buduru (doar Costica – care era presedinte ApR – l-a facut pe Tica vicepresedinte de CJ si i-a inoculat “microbul” politicii administrative). Mai mult de atat, PNL-ul trebuie sa se carpeasca cumva, pentru ca urmeaza valul celor care – daca nu au fost inca exclusi – isi doresc sa plece la alte partide (fara “decaloage” si criterii facute cu destinatie clara).
In final, intelegem si “dragostea” cu care Tomita Petcu il curteaza pe Costica Buduru – este vorba de un calcul matematico-electoral simplu: daca Buduru pleaca in campania electorala cu un avans de 5%, cu siguranta ca va aduce mai multe procente in teschereaua partidului, ceea ce se traduce prin posturi de consilieri (municipali si judeteni). Mai mult de atat, Costica Buduru nu este un “fake”, ci este replica identica de la CJ a lui Ionel Dinu de la CL: imprevizibil, gura mare – numai bun “de bagat la inaintare”.
N-am rezistat tentatiei sa nu obtinem si o declaratie telefonica, in exclusivitate de la Buduru:
“Da, este adevarat ca mi-am cautat si cred ca mi-am gasit partid. Nu exclud varianta ALDE, insa prefer PNL, pentru ca, la cat de mult s-a rarit PNL Giurgiu, acolo am mai mult loc de desfasurare. Vreau sa mai precizez ca, indiferent de la ce partid voi candida, nu sunt un outsider, ci voi conta in economia alegerilor locale si parlamentare din 2016”, a declarat Constantin Buduru.

Despre autor

-