Publicat : lun, mai 18th, 2015

Ce strazi se mai asfalteaza in Giurgiu anul acesta

Barbu Nicolae - GiurgiuIn cadrul unei conferinte de presa, primarul Nicolae Barbu a prezentat stadiul lucrarilor de asfaltare incepute, dar si al celorlalte proiecte de modernizare a strazilor propuse a se realiza anul acesta.

Cu privire la asfaltarea curtii Colegiului “Ion Maiorescu”, primarul a precizat ca lucrarile au fost intarziate pentru ca statiile de asfalt nu au lucrat, neavand suficiente cereri de material. Zilele acestea se lucreaza la ridicari la cota a capacelor, iar saptamana aceasta, in functie si de conditiile atmosferice, lucrarile vor fi finalizate.
Pe strada Aurel Vlaicu se lucreaza. Pentru strazile Cluj, Albinelor si Dinicu Golescu s-a dat ordin de incepere a lucrarilor de asfaltare.

Strazile Avram Iancu, Grivitei 2, Progresului si Dezrobirii sunt in faza de licitatii.

Și pentru strazile Horea, Closca este dat ordin de incepere a lucrarilor, insa nu au fost demarate din acelasi motiv al nefunctionarii statiilor de asfalt. Firma executanta si-a exprimat intentia de a incepe lucrarile luni, 18 mai.

„Pentru strazile Digului, Barbu Ștefanescu Delavrancea si I. L. Caragiale, luna aceasta schimbam finantarea de la Ministerul Dezvoltarii si intram pe finantare de la bugetul local si le scoatem la licitatie”, a precdizat primarul Nicolae Barbu.

Modernizarea prin asfaltare a strazii N. Titulescu (tronsonul situat intre strazile 23 august si Garii) se afla in faza de proiectare.
Referindu-se la modernizarea soselei Alexandriei, edilul sef a mentionat ca proiectul se afla in faza de licitatie si ca anul acesta se vor realiza bordurile pe ambele parti, canalizare pluviala si trotuar pe o singura parte, urmand ca anul viitor sa se faca pista pentru biciclisti si celalalt trotuar. Asfaltarea soselei va fi realizata de Consiliul Judetean, insa daca stratul de asfalt prevazut in acel proiect este prea ingust, municipalitatea va veni in completare cu inca un strat de asfalt. “Vor veni cei de la Consiliul Judetean sa astearna un strat de asfalt. Acum sa vedem si ce strat de asfalt, pentru ca am inteles ca ei dau decat un strat de 4 cm, ori la strada aia trebuie sa-i dai neaparat doua straturi. Sa le vad proiectul, iar daca este cazul, vom turna noi primul strat, iar ei vor veni cu stratul doi pe banii lor si tot e o economie”, a precizat Nicolae Barbu.

Despre autor

-