Publicat : mar, ian. 5th, 2016

Cea mai mare pensie din judetul Giurgiu este cat 55 de pensii minime garantate

pensie okPensia cea mai mica in judetul Giurgiu este pensia minima garantata – de 400 de lei/luna. Directorul Casei Judetene de Pensii Giurgiu, Marian Dumitru, declara insa ca pensia pentru perioadele contributive in sistemul public de pensie poate fi si de 1 leu, in functie de perioada lucrata efectiv si de contributivitatea fiecaruia la sistemul public de pensii.
“Pentru cei care au pensii de invaliditate, au lucrat doar o luna sau au doar stagiul militar, doar somajul sau sunt in alte situatii asemanatoare, le revine practic pensia pentru timpul efectiv lucrat, adica o pensie mai mica. Diferenta vine de la bugetul de stat si se numeste indemnizatie sociala, astfel incat sa se asigure suma totala de 400 de lei”, ne-a declarat Marian Dumitru.
Tot de la domnia sa am aflat ca exista si un … revers al “medaliei”, adica sunt cativa giurgiuveni, putini este adevarat, care au pensiile foarte mari…
Marian Dumitru“Si in judetul Giurgiu sunt pensii speciale. Un pensionar, fost aviator, are o pensie de 22.000 de lei/luna. Persoana respectiva este plecata din tara, insa are un mandatar care ii ridica lunar pensia. In judetul Giurgiu mai exista o persoana care are o pensie speciala, care se ridica la suma de 11.800 de lei/luna…”.
Asadar, un simplu calcul aritmetic ne arata ca diferenta dintre pensia minima garantata si pensia maxima (speciala) cea mai mare din judetul Giurgiu este de 21.600 de lei. O pensie speciala cat 55 de pensii minime…

Despre autor

-