Publicat : mie, feb. 25th, 2015

Cei trei primari care si-au pierdut mandatele au fost… doi: cel de la Varasti

Lavinia Crisu„Killerul primarilor”, prefecta Carmen Nina Crisu, „a dezasamblat” astazi, in cadrul unei conferinte de presa, jurnalismul facut… dupa ureche. In urma aparitiei unor articole in presa locala, care dadeau ca sigura semnarea de catre prefecta a incetarii mandatului a trei primari din localitatile Ulmi, Varasti si Floresti-Stoenesti, reprezentantul Guvernului in teritoriu a venit cu lamuriri…

„Au aparut articole in presa locala in care se spune ca am dat afara trei primari, ca sunt, in mod nemeritat, un killer de primari. Nu acesta este adevarul!

In ce-l priveste pe primarul din comuna Ulmi, acesta este in continuare primar, dupa ce a atacat in contencios administrativ decizia mea din 2013 si a castigat. In ce-l priveste pe acest primar, nu am stiinta de vreo alta stare de incompatibilitate”, a spus Lavinia Crisu.

Asadar, primarul din Ulmi este bine mersi pe post, fara sa fie deranjat de prefecta judetului. In ce-l priveste pe primarul din Floresti-Stoenesti – Constantin Dumitru – si acesta este (deocamdata) pe scaunul de primar…

„Primarul din Floresti-Stoenesti este intr-o situatie… combinata. El se judeca inca cu ANI pentru un conflict de interese… Intre timp a aparut o hotarare judecatoreasca prin care primarului i s-a dat o pedeapsa cu suspendare. Pentru acesta nu am semnat inca ordinul de incetare a mandatului. Trebuie sa se urmeze niste proceduri. Legea prevede ca prefectul nu poate emite ordine de incetare a mandatului unui ales decat in baza unei informari a secretarului u.a.t.-ului respectiv. Saptamana trecuta am aflat de situatia de la Floresti-Stoenesti si am cerut confirmari in acest sens”, a declarat prefecta judetului.

Reprezentantul Guvernului in judet a precizat ca a emis ordinul de incetare a mandatului doar pentru primarul din localitatea Varasti, pentru ca acesta are deja o hotarare definitiva si irevocabila a instantelor judecatoresti.

„Nu am facut decat sa aplic legile, dar credeti-ma ca nu fac cu placere acest lucru… De altfel, si primarul de la Varasti si cel de la Floresti-Stoenesti pot contesta in justitie ordinul semnat de mine, iar daca obtin o anulare a acestuia pe perioada desfasurarii procesului, ei pot reveni in functii pana la o decizie definitiva a instantelor de judecata”, a mai precizat Carmen Lavinia Crisu.

Asadar, din „cei trei primari demisi”, in fapt nu este emis ordinul de incetare a mandatului decat pentru unul…

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Ninel Neagu spune:

    Sincer… Nu inteleg ce atita graba pe stimabila doamna! Avind in vedere solicitarile facute de catre subsemnatul…. In care MULT PREA respectabila doamna, sustinea FARA ECHIVOC faptul ca este legal ca un PENAL de primar sa stea in functie vreme de mai bine de doi ani… Cind minte si cind spune adevarul? Mie in petitii im zicea ca legea nu prevede in cazul Preda Vasile sa l KILAREASCA!?????? Sa inteleg ca a mai cetit intre timp? Si acum ce sa cred… Ca prin suspendarea penalului… Se condamna singura??? Legea i lege!!! AM ZIS!!!!!!