Publicat : vin, nov. 27th, 2015

Cine spune rezultatul real al sondajului PNL – Gheorghe Stefan sau Nicolae Florian?

gigi vs floricel 1“Rezultatul sondajului efectuat de PNL in municipiul Giurgiu, care ma desemneaza ca si candidatul partidului pentru Primarie ma onoreaza dar ma si obliga. Rezultatele din sondaj reflecta opinia din acest moment a giurgiuvenilor”, a declarat deputatul Florian Nicolae la inceputul unei conferinte de presa desfasurate la sediul PNL Giurgiu.

Deputatul Nicolae Florian a fost intrebat cum comenteaza declaratia sefului sau politic, co-presedintele Gheorghe Stefan care, luat de valul declaratiilor, a spus ca Nicolae Florian este atat de sus in sondaje incat din respect pentru contracandidati nu da cifrele. “Mentionez ca Nicolae Florian este peste Nicolae Barbu, la un scor greu de surmontat”, a declarat Gheorghe Stefan. Intrebare legitima, in contextul in care, senatorul Niculae Badalau a afirmat cu o zi inainte (joi, 26 noiembrie) ca fostul sau coleg din PSD nu are rezultate atat de… surprinzatoare. Acelasi senator a declarat: “In acel sondaj, Nicolae Barbu este cu 7% peste Nicolae Florian. Iar daca Nicolae Florian are <<un scor bun>>, asta se datoreaza faptului ca sunt foarte multi oameni care nu au aflat ca acesta nu mai este membru PSD”.

Iata care a fost raspunsul – neconvingator – al deputatului Nicolae Florian:

“Gigi Stefan cunoaste rezultatele de la mai multe sondaje. La sondajul acesta nu exista diferente semnificative, dar mai sunt doua sondaje si in unul din ele ii surclasez pe ceilalti candidati. In municipiul Giurgiu sunt peste scorul PNL. Desigur, fiecare raspunde de sondajul lui. Am si un sondaj mai putin politic, pe care l-am comandat in luna septembrie.. Nu comentez rezultatul sondajului, am anumite dubii… Probabil ca domnul Badalau nu cunoaste situatia din municipiul Giurgiu, pentru ca, cel pe care-l sustine el (Nicolae Barbu – N.R.) nu are peste 51% intentie de vot, ci are sub pragul de 40%. Eu nu spun ca am surclasat pe nimeni… Ce a rezultat de aici (cercetarea sociologica – N.R.) tinem pentru noi”.

Desi este greu de “interpretat” declaratia domnului Nicolae Florian este oarecum in contradictie cu ceea ce a declarat Gheorghe Stefan. Sigur ca in astfel de situatii – pentru cresterea moralului “trupelor” de militanti – se exagereaza. Si mai stim ca o vorba din popor spune ca “si minciuna-i tot vorba”… Dar chiar asa, nimeni nu s-a gandit ca pana la urma se va afla “scorul” real al cercetarii sociologice, situatie in care va avea de suferit credibilitatea celor care i-au mintit efectiv pe “raspandacii” de informatie si implicit pe giurgiuveni.

Despre autor

-