Publicat : sâm, dec. 3rd, 2016

“Civilizatie” de Ziua Nationala (Galerie foto)

p-2Motto: Ca romanu’ nu-i niciunu’
Spuneam in alt material ca giurgiuvenii au venit in numar mare sa urmareasca manifestarile de Ziua Nationala, sa se bucure de o zi frumoasa sa socializeze si sa isi ureze unul altuia “La multi ani!”. Altii au venit mai putin pentru parada si mai mult pentru sarmalele si paharul de vin fiert oferit (din sponsorizari) de Consiliul Local, cu sprijinul Consiliului Judetean. Este firesc ca oamenii sa se bucure de Ziua Romaniei, sa fie euforici… Unii insa, in euforia prilejuita de Ziua Nationala, “din dragoste” pentru tara si pentru urbea lor au uitat ca suntem in secolul XXI si ca omul a iesit din grota… Ce a ramas “la locul faptei” dupa Ziua Romaniei? In locul unde a avut loc parada au ramas stegulete tricolore aruncate pe zona verde, pe trotuare si pe sosea, baloane sparte, pahare de unica folosinta… Mai mult de atat, prin multime au fost si niste personaje de o calitate indoielnica, dubioase, care au impartit (contra cost) ziare ale unor candidati pentru parlamentare. (Sa le fie rusine acestora!). Iar foile respective, evident, au fost aruncate si calcate in picioare de electoratul “civilizat”. Desi cosurile de gunoi erau la doar cativa metri.
La sarmale si la vin, dupa prima jumatate de ora era dezastru… Vin varsat pe mese, farfurii si pahare de plastic pe sub mese… O imagine de cosmar, careia a trebuit sa-i faca fata, dupa eliberarea “terenului”, angajatii de la GSL.
Toate astea in situatia in care vorbim de selectarea gunoiului, in situatia in care s-a micsorat pretul pentru taxa de habitat, tocmai pentru a arata Europei cat de civilizati suntem. Daca nu reusim sa fim civilizati nici de Ziua Nationala (cand se presupune ca dam pe afara de patriotism), este greu de crezut ca ne vom schimba de la 1 ianuarie 2017…p-1p-3p-4p-5p-6p-12p-14p-7p-8p-9p-11p-0p-17p-18

Despre autor

-