Publicat : sâm, iun. 20th, 2015

Competiția Descopera Rowmania – a treia editie la Giurgiu

descopera rowmaniaCompetiția de vaslit Descopera Rowmania – Romania naturala vazuta din barca, eveniment aflat la a treia ediție la Giurgiu și totodata celebrat pentru a doua oara consecutiv de Ziua Dunarii, iși deschide porțile duminica, 28 iunie, in aceeași locație ca anii trecuți – Canalul Sfantul Gheorghe, zona Podului Bizetz.

Pentru anul 2015, Asociatia Ivan Patzaichin Mila 23 si-a propus extinderea seriei de evenimente in orasele cu deschidere la apa. Astfel, caravana Descopera Rowmania ajunge in Giurgiu, Bucuresti, Oradea, Timisoara, Cluj-Napoca, Targu Mures, Iasi, Constanta, Braila, Galati, Alba Iulia, Arad, Calarasi etc.
Giurgiuvenii sunt invitați sa vina sa vasleasca alaturi de celebrul canoist Ivan Patzaichin, formand echipe de cate 11 persoane pe care sa le inscrie la office@rowmania.ro sau direct la concurs.
Atmosfera de sarbatoare și voie buna va fi completata de orchestra și majoretele Centrului Cultural Ion Vinea, dar și de masa campeneasca oferita gratuit de municipalitate tuturor participanților. Totodata, Centrul Cultural Ion Vinea va organiza diverse activitați artistice de Ziua Dunarii.
Competiția de vaslit in canotci de 10+1 se va desfașura dupa urmatorul program:
9.30 – 10.30 –  inscrierea echipelor
10.00 – 11.00 – antrenamente și demonstrație de vaslit cu Ivan Patzaichin
11.00 – startul competiției (serii de cate trei barci)
14.00 – festivitatea de premiere a caștigatorilor

Turneul national se va desfasura in perioada mai-august si va culmina cu cea de-a cincea editie a RowmaniaFEST – Festivalul International al Barcilor cu Vasle, care se va desfasura la Tulcea in perioada 28-30 august.

Despre autor

-