Publicat : mar, nov. 3rd, 2015

Consilierii locali si-au aratat muschii electorali. Giurgiuvenii vor face frigul in aceasta iarna?

incalzire-caloriferCampanie electorala inceputa prea devreme, indolenta, „grija” fata de bugetul Primariei sau „grija” fata de giurgiuvenii care se mai incalzesc cu agent termic furnizat de centrala termica? Acestea sunt intrebarile ce raman dupa sedinta Consiliului local de luni, 2 noiembrie.

Unul din punctele de pe ordinea de zi a fost aprobarea contractarii unui imprumut (de la Trezorerie) de catre Primarie, care sa permita plata in avans a gazelor naturale pentru functionarea Global Energy Production (GEP) si pentru livrarea agentului de incalziure pentru consumatorii bransati inca la sistemul public de incalzire. Si asta deoarece GEP are conturile blocate de ANAF, care a luat in considerare faptul ca GEP trebuie sa raspunda in solidar cu SCUT Giurgiu, care este in faliment. Insa, in cadrul sedintei, muschii unora dintre consilieri s-au umflat, iar rezultatul a fost un vot negativ. In aceste conditii, Primaria nu poate contracta imprumutul, iar caldura din casele giurgiuvenilor, din scoli, gradinite si institutii va fi pe masura. Adica… ioc.

De aceea, ar fi interesant de aflat de la alesii consilieri, care a fost ratiunea acestui vot, daca nu una pur electorala, impusa de partidele din care fac parte. Cei care s-au abtinut de la vot (ceea ce se traduce tot ca vot impotriva) au fost consilierii liberali si cei care nu mai stiu din ce partid fac parte, dar vor sa nu il mai vada pe Barbu primar inca un mandat… „Vocalii” PNL au fost Mirela Ciulacu – cea care a cerut sa se faca un imprumut mai mititel decat cel propus in proiectul de hotarare (4,5 milioane de lei), in ideea (liberala) a domniei sale ca giurgiuvenii mai pot pune un palton peste ei in aceasta iarna. Este interesanta si schisma lui Marian Maroiu, care vrea probabil sa ii arate noului copresedinte din ograda proprie ce liberal de nadejde a devenit el dupa ce a fost exclus din BPJ.

A revenit in CL si Florin Velicu (de la ce partid e oare?), care n-a vrut sa ia in calcul nici explicatiile primarului Barbu, nici pe cele ale viceprimarului Vladu.

S-a vazut din satelit ca liberalii au primit „azimut” electoral – „Sa vedem cum se descurca Barbu cu giurgiuvenii…”.  Cu siguranta, executivul Primariei va gasi in final o solutie – se va renunta la investitii, probabil si la ajutoare, dar caldura va fi. Este frustranta insa pozitia electorala radicala pe care au adoptat-o, fara explicatii logice si pertinente, o parte dintre consilierii locali. Alesi (pe liste, este adevarat) si de giurgiuvenii care se incalzesc cu agent termic de la GEP…

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
 1. Liviu Popazu spune:

  Îmi permit sa atrag atenția asupra câtorva inexactități apărute – fără intenție, bineînțeles… – în textul articolului.
  1. A fost o ședință extraordinară, convocată „în scurt”, deci fără posibilitatea discutării în comisiile de specialitate. Iar „împrumutul” a reprezentat, nu unul dintre puncte, ci singurul punct pe ordinea de zi. Era, deci, firesc sa se ceara Executivului câteva explicații, mai ales că, până mai alaltăieri, cu totul alta era sursa anunțată pentru acoperirea cheltuielilor cu gazul de încălzire.
  2. A spune ca hotărârea a picat din cauza liberalilor e o absurditate atât de evidentă, încât îmi vine greu să o combat! Totuși, voi încerca. Au fost prezenți 3 consilieri liberali: Mirela Ciulacu, Marian Maroiu și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, L.P. Marian și subsemnatul am votat, fără entuziasm, „pentru”. Mirela, cu entuziasm, s-a abținut… Am avut, la începutul mandatului, mai mulți consilieri, dar prin grija PSD și cu ajutorul celebrei Ordonanțe 55, grupul liberal a devenit „grupuleț”.
  3. Dacă și ceilalți 2 consilieri PNL ar fi fost prezenți, nu ar fi influențat decisiv lucrurile. Dacă cei 3 consilieri din „majoritate”, care au absentat, ar fi fost prezenți, hotărârea ar fi trecut fără probleme.
  4. Împrumutul pentru asigurarea căldurii este genul acela de problema perversă, pentru care găsești imediat 100 de motive sa fii „contra”. Și un singur argument sa fii „pentru”. Perversitatea consta in faptul ca acel singur argument le bate pe celelalte 100, în urma unei judecați echilibrate. De asta am spus mai devreme că am votat hotărârea fără entuziasm.
  5. Nu a existat „ordin de zi pe unitate” în PNL. S-a observat la numărătoare, ca de obicei, ca liberalii (câți mai suntem, câți mai sunt…) nu reprezintă o masă de manevră. Fiecare a votat după cum și cât a înțeles aceasta decizie luată, repet, foarte „din scurt”.
  6. Grupul PPDD, reîntregit acum, după al doilea (al treilea?) descălecat al lui Velicu, a votat unitar. Și nu prea a fost „pentru „… Dar nu pe liberali trebuie să-i trageți la răspundere. Dacă îmi amintesc bine, cu alții s-au sprijinit reciproc în alegeri.
  Quod erat demonstrandum!