Publicat : vin, iul. 3rd, 2015

Consilierii municipali – lipsa la apel (politistii locali mai au de asteptat trei saptamani pana la “decizia finala”)

sed cl 1S-a mai consumat un act din telenovela in care eroii principali sunt politistii locali. Pentru astazi, 3 iulie, executivul Primariei a convocat o sedinta extraordinara al carei singur punct era aprobarea (sau nu) organigramei pentru Directia Politiei Locale. Mai mult de atat, ANFP (Agentia Nationala a Functionarilor Publiocii) a trimis catre Primarie un aviz favorabil in ce priveste legalitatea modificarii organigramei conform legii. Dupa noua organigrama, din 99 de politisti locali, trebuie sa ramana numai 70.

Concret, la sedinta extraordinara de astazi, consilierii locali au “bagat” o absenta. Toti! Cu exceptia presedintelui de sedinta, Ionel Dinu si a viceprimarului Alexandru Vladu. Interesant a fost faptul ca primarul Nicolae Barbu nu parea afectat de aceasta absenta care semana mai mult a boicot a consilierilor municipali… Ba mai mult, contrar declaratiei sale, parea ca stia ca asa se va intampla…

„Nu știu de ce au recurs la acest gest, este decizia fiecaruia dintre consilieri. Executivul Primariei avea obligatia de a supune la vot acest proiect de hotarare, cu atat mai mult cu cat pe 29 iunie ne-a sosit si avizul ANFP, care a fost favorabil. Din punct de vedere legal, era obligatia noastra de a pune acest punct pe ordinea de zi a unei sedinte extraordinara. Eu, ca si Executiv, mi-am facut datoria…”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

sedinta clIntrebat daca aceasta absenta in masa a consilierilor este o „actiune” politica, edilul sef a spus ca este greu de stabilit , dar nu considera aceasta absenta un boicot…

„Este greu de stabilit daca a fost sau nu o decizie politica sau personala a domnilor consilieri, e problema lor… In sedinta ordinara din 30 iulie vom repune pe ordinea de zi acest proiect si se va vota nominal, pentru ca fiecare sa isi asume votul. Unde-i lege nu-i tocmeala, iar cine nu va respecta legea, va fi problema sa!”, a precizat Nicolae Barbu.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Arsenie Loca spune:

    bani la biserici dati de fiecare data,fara sa urmariti traseul acelor bani,fara sa va pese cum sunt cheltuiti.dar cand vine vorba de niste amarati care sunt pe punctul de a-si pierde locul de munca,va doar in cot.cu o simpla ridicare de mana dati afara niste oameni care poate isi pierd astfel singurul venit al familiei lor.cu banii dati acelor hoti imbracati in sutana neagra,puteati plati cei 99 de politisti,fara a da afara vreunul.rusine barbule,ai aratat in acesti 3 ani ca esti cel mai slab primar de dupa 89.ramai o pata neagra in istoria orasului.