Publicat : joi, apr. 21st, 2016

Consiliul Judetean intr-o situatie fara precedent – Prefectul “tehnocrat” de Giurgiu a blocat acordarea sprijinelor financiare

Mustatea-VasileIntr-o recenta sedinta de Consiliu Judetean, ajutoarele financiare acordate persoanelor fizice , institutiilor si persoanelor juridice a atins, este adevarat, un numar record – 1.470 majoritatea fiind sprijine financiare pentru persoane fizice aflate in situatii dificile. Si pentru ca au fost atat de multi, li s-a acordat cate 200 de lei, adica o suma modica, astfel ca cei vizati sa poata pune ceva pe masa de Paste.
In urma unei sesizari facute de deputatul PSRO, Liliana Ciobanu, atat pe contul personal de facebook cat si in presa nationala, ieri la ora 15:00, presedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustatea, a fost nevoit sa intrerupa distribuirea sumelor catre cei care stateau la coada sa isi ridice banii. Asta, dupa ce prefectul de Giurgiu a atacat in contencios administrativ hotararea Consiliului Judetean care viza acordarea acestor sprijine. Interesant este faptul ca prefectul nu a asteptat mersul institutional al lucrurilor: primirea hotararii CJ cu toate actele justificative, analizarea acestora si apoi, daca se observau nereguli, actiunea in contencios. Domnia sa a actionat suspect de rapid, iar oamenii au fost nevoiti, dupa ore de asteptare sa plece acasa… cu buzele umflate. Mai mult de atat, o parte dintre aceste sprijine s-au distribuit deja…
„Nu este pentru prima data cand acordam sprijine financiare, si nu numai in acest mandat s-a facut acest lucru, ci era o practica curenta si in mandatul 2008/2012. Mi se pare curios ca nici nu am apucat sa transmit catre Prefectura documentele si deja hotararea a ajuns in contencios. Daca se constata ca hotararea a fost legala (si nu are cum sa se constate altfel), inseamna ca oamenii care au ramnas fara acest sprijin il vor lua peste vreun an. Atat dureaza un astfel de proces. Sper ca dupa ce se vor analiza toate documentele la Prefectura, prefectul sa isi retraga actiunea de pe rol. Sunt surprins, nu stiu ce a atacat domnul prefect”, a declarat Vasile Mustatea.
Asadar, in sistarea acordarii acestor sprijine financiare, votate in plenul Consiliului Judetean, Vasile Mustatea nu are nicio vina. Intrebat daca “actiunea” este una politica, avandu-se in vedere faptul ca suntem in precampanie electorala, Vasile Mustatea a precizat:
“Care lupta politica? PSRO este un partid cu doi membri, fara nicio sansa in aceste alegeri. Mai mult de atat, eu nu candidez la alegerile locale pe nicio lista. Si ca sa fie clar inca o data, nu sunt nici membru ALDE. Situatia mea politica este una bizara: sunt exclus din PNL Giurgiu de Beianu si Gheorghe Stefan si sunt membru si vicepresedinte la nivel national la acelasi PNL…”.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. maria spune:

    Cel care-l crede pe Mustatea trebuie sa-i care geamantanul cu Pb.