Publicat : mar, sept. 6th, 2016

Consiliul local a hotarat: Cine nu munceste nu mananca!

cons localCei cateva sute de giurgiuveni carora municipalitatea le asigura o masa zilnica vor fi obligati sa munceasca in folosul comunitatii cate cinci zile pe luna – adica 40 de ore. Proiectul de hotarare precizeaza ca orele de munca vor fi prestate de persoanele apte de munca, beneficiare ale Cantinei de ajutor social sau de catre reprezentantul legal al persoanei minore inscrise la Cantina, Asadar, in registrul Cantinei vor fi inscrisi doar cei care prezinta dovada efectuarii celor 40 de ore – o adeverinta emisa de unitatea unde au fost prestate orele de munca. Fiecare adeverinta va fi prezentata la sediul Cantinei pana in data de 23 ale fiecarei luni, pentru cei care beneficiaza de masa pentru luna urmatoare.
Sunt scutite de la obligativitatea orelor de munca, persoanele varstnice care au depasit varsta de pensionare sau persoanele cu handicap.
Aprobarea proiectului nu a fost lipsita de interventii, cea mai pertinenta fiind cea a consilierului liberal Mirela Ciulacu, care a precizat ca minorii nu pot presta munca, nici direct, nici prin reprezentant legal.
In final, proiectul a fost aprobat in forma initiala, cu votul consilierilor PSD. Consilierii liberali si cei de la ALDE au fost impotriva. Mai mult de atat, Mirela Ciulacu a precizat, dupa vot, ca grupul consilierilor PNL va ataca hotararea in contencios administrativ.

Despre autor

-