Publicat : joi, sept. 7th, 2017

Cu mici exceptii, scolile din municipiu sunt deja pregatite sa isi primeasca elevii

Nicolae barbu - bazin inotIntr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a precizat ca majoritatea scolilor din municipiul Giurgiu sunt pregatite pentru inceperea noului an scolar. Edilul sef a declarat ca in urma ultimei vizite facute „in teren“, lucrarile de igienizare, dotarile cu mobilier sau reparatiile facute cu fonduri de la Primarie, se incadreaza in grafic. Exceptie fac unitatile de invatamant in care s-a facut schimbarea directorilor „pe ultima suta de metri“, situatie in care noii directori nu au avut timpul necesar pentru a prelua din mers situatia din scoala respectiva.
„Nu pot intelege cum se poate ca directorii unor scoli sunt numiti sau castiga un examen si sunt pusi in functie cu cateva zile inainte de inceperea anului scolar. Oamenii acestia nu au timp efectiv sa se acomodeze cu problemele din unitatea respectiva, cu atat mai putin sa finalizeze in cateva zile lucrarile de igienizare.
Astfel de situatie am constatat la liceul in care am investit cel mai mult – si financiar, si cu sufletul (Colegiul Ion Maiorescu – N.R.)… Noul director a inceput serviciul ieri (5.09.2017 – N.R.), iar fostul director si administratorul sunt plecati in concediu… Ce sa faca omul acesta mai intai? Usile si geamurile erau necuratate, m-am luat cu mainile de cap… Modalitatea aceasta de schimbare a directorilor de scoli in luna septembrie mi se pare paguboasa…“ a spus primarul municipiului.
Nicolae Barbu a mai precizat ca la unitatile scolare unde exista continuitate in conducere, lucrurile merg bine si scolile sunt deja pregatite pentru primirea elevilor.
De asemenea, edilul sef a anuntat ca a semnat deja autorizatia de constructie pentru scoala nr. 7 si in scurt timp va semna si ordinul de incepere a lucrarilor pentru refacerea mansardei si constructia unei scari exterioare. De asemenea, la scoala nr. 8, sala de festivitati (aula) va fi inchisa pana in momentul in care se va lucra pentru ca aceasta sa corespunda normelor ISU.
Concluzia a fost, totusi, pozitiva, in sensul ca toate scolile din municipiu isi vor deschide portile pe 11 septembrie.

Despre autor

-