Publicat : lun, ian. 11th, 2016

Cu un ochi la TV si cu unul… la CJ

CJ tvEste dificil de facut diferenta intre demagogie electorala si grija fata de cetatenii judetului, mai ales ca am intrat intr-un an electoral. S-a intamplat in sedinta de consiliu judetean de vineri, 08 ianuarie. “Eroul” principal a fost consilierul PNL Mihnea Boerescu, care “a recidivat” in tirade lungi si intortocheate prin care si-a manifestat grija pentru cetatenii judetului.
A fost ca in anecdotele cu Radio Erevan, cand un ascultator intreaba daca zebra este alba cu dungi negre sau neagra cu dungi albe. Evident ca raspunsul redactiei a fost foarte potrivit: DA!
Una peste alta, consilierul PNL Mihnea Boerescu a cerut sa fie introdus punctual “Diverse” (cerere supusa la vot si satisfacuta). Ajuns la punctual cerut, Boerescu a intrebat daca este adevarat ca judetul va pierde “j’de” milioane de euro in urma unor proiecte cu bani europeni, nefinalizate. De aici a inceput caruselul explicatiilor – mai intai al vicepresedintelui Gavrila (coleg de partid cu Boerescu) – apoi al celor din aparatul tehnic al CJ. Pe scurt, explicatiile au dus la concluzia ca cele trei proiecte sunt in faze inaintate de executie, ca firmele care au castigat licitatia au acumulat intarzieri, ca s-a cerut de la autoritatea de management o prelungire pana la sfarsitul lunii iunie 2016 si ca aceste lucrari vor fi executate. Daca firmele respective nu vor respecta termenele, conform contractelor, vor fi nevoite sa suporte toate cheltuielile din bugetul propriu, conform clauzelor din contracte.
cj tv 2Numai ca, setat electoral pe subiect, Mihnea Boerescu parea ca nu intelege nimic si, cu un ochi pe camerele video ale celor trei televiziuni locale, o tinea una si buna: “Dar halatul? Cat costa halatul? Eeee, nu e bine, dincolo era mai ieftin”. Ceea ce l-a facut pe colegul sau de doctrina, Dumitru Gavrila sa isi bage bocancii in disciplina de partid si sa se rasteasca efectiv la Boerescu, incercand sa-i intrerupa acestuia tirada, cu riscul (probabil asumat) de a fi pus pe lista neagra a partidului si mustruluit la prima sedinta.
N.R. Toate tevatura consilierului Mihnea Boerescu ar fi avut alt impact intr-o cu totul alta conjuncture. In urma cu trei ani, Boerescu si organizatia PNL il alegeau ca lider al partidului (cu o majoritate lejera) pe Vasile Mustatea. Dupa ce a trecut perioada “de miere” de circa sase luni, intre Mustatea si Dumitru Beianu au aparut divergente de opinie insurmontabile, care au dus la situatia in care se afla acum PNL Giurgiu. Daca in urma cu un an si jumatate, Mihnea Boerescu avea o relatie excelenta cu Vasile Mustatea, acesta din urma pierzand functia de presedinte de partid, si-a pierdut si “prietenii” si sustinatorii pe linie ideological. Printre “pierderi” s-a numarat si Mihnea Boerescu, atras in acest moment mai mult de noii conducatori. Astfel ca, de cateva luni de zile, consilierul Mihnea Boerescu nu scapa nicio sedinta CJ fara sa dezvolte subiecte, sa puna intrebari, sa ceara explicatii. Foarte bine, insa ne intrebam, daca ar lipsi cele trei camere TV, Mihnea Boerescu ar mai avea acelasi aplomb?

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 4 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Emil spune:

  Din pacate, parveniti sunt in toate partidele din acest orasel, furat din toate partile!

 2. Mascota spune:

  Acest parvenit in politica giurgiuveana, un lingau de prima mana al lui Tica Beianu, doar, doar m=ai prinde un mandat…daca el crede ca maimutarelile, falsitatea, circul pe care-l face la fiecare sedinta ii creeaza o imagine buna, se inseala. Giurgiuvenii vad, dar NU uita! Sa plece din politica giurgiuveana cu tot cu Beianu!

 3. Practic se bat cap in cap „Opinia” Dvs cum ca-i aparati pe giurgiuveni in timp ce eu imi apar sefii si credinta mea ca lucrurile stau taman invers.Asa ca in curand o sa-i las pe giurgiuveni sa decida singuri de partea cui e Adevarul.
  P.S. Nici nu stiti ce rau le-ati facut sefilor Dvs prin ideea pe care mi-ati dat-o!

 4. absurdul spune:

  Numai la astia e posibil asa ceva: cred ca vor reusi sa- l reasasineze politic pe Tica Beianu.