Publicat : vin, dec. 11th, 2015

Cultura cu masca pe figura

masca 1De peste o jumatate de an, cativa angajati ai Muzeului Judetean Giurgiu lucreaza zilnic in conditii greu de imaginat. Ei inventariaza gestiunea cu bunurile de patrimoniu din “camerele 1 si 2”, operatiune care se va finaliza in 2016.
masca 3Directorul muzeului, Constantin Buduru a precizat ca cei sase angajati care fac parte din comisiile de la institutie si care inventariaza bunurile din aceste incaperi, lucreaza in conditii grele, astfel ca a fost nevoie de echipament de protectie: halite, masti si manusi. Pentru a se crea un climat care sa permita o perioada de lucru de opt ore, in incaperi functioneaza in permanenta purificatoare de aer.
masca 2“Oamenii lucreaza in conditii grele, asa cum ati observat. Nu s-ar fi intamplat acest lucru daca, la momentul in care am preluat conducerea acestei institutii, evaluarea si inventarierea ar fi fost inscrise in registrul contabilitatii… Asa mi se parea corect. – si pentru mine si pentru angajatii de la muzeu. Din pacate am preluat o institutie in care trebuie sa punem lucrurile la punct, pentru ca trebuie sa avem o situatie clara a bunurilor culturale din patrimoniul judetului. Am inceput aceasta evalure si inventariere din luna iunie a acestui an si o vom finalize in prima parte a anului viitor. Apoi vom trece si la inventarierea si evaluarea bunurilor culturale din sediul aflat in strada G. Cosbuc. Este o munca ce se efectueaza in conditii grele”, a apreciat Constantin Buduru, directorul Muzeului Judetean Giurgiu.

Despre autor

-