Publicat : mie, aug. 12th, 2015

Cum a trecut Buduru de la ateism la… apropierea de cele sfinte

buduru costicaIn urma cu fix un an (in sedinta de CJ din 25 iulie 2014), consilierul judetean Constantin Buduru tuna si fulgera impotriva sprijinelor financiare date bisericilor din judet. El propunea la un moment dat chiar un referendum pentru a se stabili „daca judetul este laic si daca Romania este stat laic sau nu!” (LÁIC ~că (~ci, ~ce) și substantival – Care nu ține de biserică; care este independent față de confesiunile religioase; mirean; lumesc. – DEX).

Mai mult de atat, iata ce mai declara Buduru acum un an:

”Pe vremea lui Ceausescu bisericile se faceau din chirpici. Acum, daca oamenii de acolo sunt credinciosi,  sa depuna ei bani pentru picturi,  nu sa le dam noi! Sa facem referendum pe judet si pe tara! Sa stabilim sigur daca suntem credinciosi. Biserica are foarte multe fonduri nefiscalizate domnule presedinte. Eu zic sa dam banii mai bine la spitale. Reprezentantii bisericii, pe o parte ne sfideaza si pe alta parte  ne cere bani prin scrisori! Eu cred ca Episcopia are oameni infiltrati in CJ! Sa o dam pe fata, domnule presedinte si sa se faca stat si judet religios … si gata!”, declama Buduru in 2014.

La un an diferenta, constatam cu stupoare ca acelasi consilier a devenit apropiat de cele sfinte si declara cu larghete:

„Daca contabilizez banii din infrastructura si cei pentru biserici, constat ca bisericile au chibzuit mai eficient sumele date de CJ. In infrastructura, insa…”.

Dar bomboana pe coliva dizertatiei lui Buduru a fost momentul in care a sustinut construirea a cat mai multe biserici, pentru ca, spune el, „inainte (din cauza ca erau putine biserici – N.R.) se facea turism mortuar, turism de nunta sau de botez”. Ce a vrut sa spuna Buduru? Ca in perioada trecuta erau bisericile prea distantate si ca alaiurile de nunta sau cele funerare aveau de strabatut o distanta mai mare… Doamne apara si pazeste de asemenea judecata!!

Si ca sa incheie apoteotic, Costica Buduru a indemnat consilierii judeteni sa asculte predica episcopului Ambrozie de pe (sau de la) Ceahlau – o predica care pe el personal l-a impresionat.

Sigur ca tot logosul lui Buduru a dat peste cap audienta, care-l cunostea din alta perspectiva pe consilierul judetean. Intrebarea legitima care se impune este cand si cum s-a produs schisma in mintea consilierului judetean?

http://www.apologeticum.ro/2015/08/un-arhiereu-care-spune-lucrurilor-pe-nume-ps-ambrozie-predica-exceptionala-de-pe-muntele-ceahlau-la-praznicul-schimbarii-la-fata-a-domnului-despre-legea-anti-legionara-viitoarea-moschee-din-bucur/

Despre autor

-

Afisat: 3 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. sabi spune:

  Tot respectul pentru cei doi care si-au expus punctele divergente de vedere.Mai bine asa decat ceilalti papagali impaiati care ridica aripa la comanda politica a vulturelui.

 2. Mos Gerila spune:

  Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar genul asta de discurs apocaliptico-mesianico-nostradamo- nostalgico-politico-economico-……-si multe altele si toate in acelasi ghiveci ma duce cu gandul la altceva. Ghici la ce ?!?

 3. Alex spune:

  Nu mai conteaza ce l-a facut pe acest om sa treaca spre „cele sfinte”… Principalul este ca a facut-o !
  Unii nici in ceasul al doisprezecelea nu au de gand sa o faca.
  Mi-a placut articolul si probabil reflecta intrutotul ceea ce s-a intamplat in CJ acum cateva zile.
  Cinste lui Buduru ca si-a dat seama ca asta este Calea cea dreapta si nu politica cu politicienii sai !
  Cat despre Predica PS Ambrozie am ascultat-o si eu, ca probabil si alti giurgiuveni si am fost mandru ca a fost spusa de un rerezentant al judetului nostru. Nu stiu daca am avut aceleasi sentimente la vreo „cuvantare” a vreunui politician local ! Mult curaj trebuie sa ai sa vorbesti despre astfel de lucruri delicate in zilele de azi ! Oare vreun politician ales ar avea curajul sa vorbeasca public, nu pe la colturi asa cum sunt ei obisnuiti, despre grozaviile lumii in care traim ?