Publicat : lun, ian. 18th, 2016

Cum este structurat si aprobat planul de deszapezire al municipiului Giurgiu

deszapezire 1Pe retelele de socializare s-a creat o adevarata frenezie a postarilor cu mormane de zapada si strazi sau stradute pe unde “nu au trecut utilajele de deszapezire”. Un comunicat al Primariei Giurgiu precizeaza insa care este planul de deszapezire aprobat si care sunt urgentele I, II si III din acest plan. Planul de deszapezire al municipiului se aplica respectand anumite reguli:
1. Strazile din urgenta I au prioritate. Se lucreaza la deblocarea accesului pentru intrarile si iesirile din oras, la institutiile care intervin la deszapezire sau care asigura functionarea serviciilor publice (Pompieri, Jandarmi, Politie, Spital, Prefectura, Consiliul Judetean, Cantina de Ajutor Social, unitati de invatamant etc.) – FOTO 1.
Operatorul de deszapezire nu actioneaza pe strazile din urgenta a – II – a pana cand strazile din urgenta I nu sunt functionale. Interventia pe strazile din urgenta I poate dura pana la 24 de ore de la inceperea deszapezirii; FOTO 1+2.
2. Pe strazile din urgenta a II-a se intra dupa ce strazile din urgenta I sunt practicabile in totalitate (poate dura pana la 48 de ore sau chiar peste 48, in conditii extreme, de la inceperea deszapezirii);
3. Operatorul de deszapezire actioneaza pe strazile din urgenta a III-a, dupa ce strazile din urgenta I sunt curatate total, iar cele din urgenta II sunt functionale. Poate dura peste 48 de ore de la inceperea actiunii; FOTO 2.
Primaria Giurgiu, prin societatile subordonate, sprijina operatorul de deszapezire pe o parte din strazile din Urgenta a II si a III, pentru a diminua timpul de interventie.
Iata lista strazilor aferente ugentelor I, II si III, conform acestui plan, dupa care, in urma studiului, fiecare dintre giurgiuveni poate constata daca s-a actionat sau nu conform acestor reguli.FOTO 1FOTO 2

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. manuko spune:

    Ati vazut cati si-au deszapezit/curatat de zapada masinile duminica ? Putini, foarte putini, pentru ca au fost mai bune ceafa de porc si molanul. Prin urmare, sa stai pe feisbuc si sa latri e una, sa pui „mana pe lopata” e alta.

    Bafta la peste !