Publicat : lun, mart. 14th, 2016

Cum l-au tepuit liberalii pe Stanisteanu?

pnlAproape 4.000 de euro l-a costat pe Norut Stanisteanu sondajul sociologic care s-a facut de catre o firma agreata de PNL Giurgiu. La vremea respectiva acest sondaj a fost tinta mai multor articole din presa locala. Chiar si memebri PNL au fost sceptici cu privire la corectitudinea sondajului, dar si vis a vis de faptul ca acest sondaj a fost realizat “in teren”. Este vorba despre celebrul sondaj care ar fi trebuit sa stabileasca care este candidatul cu care trebuie sa mearga PNL pentru Primaria Giurgiu – Nicolae Florian sau Norut Stanisteanu.
Banii pentru sondaj s-au platit in avans – circa 4.000 de euro de persoana (Floricel si Norut), iar sondajul s-a efectuat atat de discret (cum spunea Gheorghe Stefan intr-o conferinta de presa) incat rezultatul final este unul hilar pentru cei care priuvesc fenomenul dinafara. Pentru Norut Stanisteanu nu este deloc asa: el a pierdut si banii, a fost dat afara din BPJ, si-a dat demisia din PNL… In ce priveste sondajul, pe care liberalii au incercat sa il ascunda cat se poate, acesta ridica foarte multe semnne de intrebare.
„Eu am cochetat cu statistica si in tinerete, am studiat-o si la facultate, nu sunt sociolog, dar o sa vedeti ca in sondalul acesta sunt totusi inadvertente flagrante.
La concluziile sondajului: notorietatea lui Floricel este de 81% si a mea 45% – e explicabil, Floricel este pe scena politica de patru ani. Eu am fost plecat 5 ani din Giurgiu…
Intentie de vot 38%,7% in competitie cu Barbu si 46% in competitie cu Vladu. Eu am 26,4 si 28,3%. Aici este o greseala, pentru ca eu totusi in competitia cu Barbu aveam undeva la 23%.
La atributele de diferentiere, Nicolae Florian este bun ca primar, realizeaza ce isi propune. De imbunatatit urgent – corect, priceput serios De unde ia voturi? E trecut si M10, dar sunt numai 6 persoane care si-au exprimat optiunea pentru acest partid.
La mine, ca si atribute de diferentiere este doar… de cuvant. Dar vad ca “din intamplare” a fost omis inca un atribut – serios. Probabil ca s-au gandit ca nu mai conteaza…
In sfarsit, la concluzii, Floricel se plaseaza pe locul II ca si notorietate – primul lucru in contradictoriu cu ce a afirmat domnul Gheorghe Stefan. El spunea ca Floricel, in acest sondaj, surclaseaza de la distanta pe toata lumea.Norut stanisteanu
Dar incep sa apara semnele de intrebare: Consiliul judetean Mehedinti! Mai jos, se scrie ca “PNL se afla pe locul II in cursa pentru Consiliul judetean Teleorman” Ce legatura are Mehedintiul si Teleormanul?
Am dreptul sa imi pun intrebari si sa cer explicatii, ca am dat aproape 4.000 de euro, si nu sunt bani putini…
Pana si intrebarile au fost facute aiurea. Prima problema – modernizarea spitalului? Pai vorbim de primaria Giurgiu, ori spitalul este administrat de Consiliul judetean… Nu avem spital municipal. Sau, cum sa nu-i intereseze pe giurgiuveni modernizarea retelei de apa potabila (doar 2%), sau construirea de terenuri de sport, ma indoiesc. Sunt lucruri care trebuie sa fie in programul fiecarui candidat la Primarie…
Personal nu am avut multe semnale in sensul ca acest sondaj chiar sa fi fost facut, si ca mine sunt multi alti colegi… Dar vad ca aici sunt date trecute de pe la Mehedinti, Teleorman si chiar de la Tulcea. Ce fel de sondaj este acesta?
Mai este o problema interesanta de analizat. Barbu are la notorietate 97%, eu am 45,5%, dar problema intervine in alta parte: la potentialul de crestere. 33,2% la Floricel si -0,6% la mine! La o intentie de vot de 28%, in conditii de notorietate de 45%, intentia de vot reprezinta mai mult de 50%. Daca eu aum m-as apuca sa fac o campanie electorala si as mai cunoaste inca 20 de personae dintr-o suta si m-as duce in 65% notorietate, conform sondajului acesta, in afara de faptul ca cei 20 nu m-ar vota, mai pierd unul din cei 45. Ce formula or fi folosit, chiar san u mai pot convinge din cei 20, macar unul? Sunt foarte multe… anomalii in acest sondaj. Nu are nicio logica… Ca sa nu mai vorbesc ca 37% dintre respondenti nu dau raspunsuri, nu sunt hotarati, cel putin asa reiese din sondaj.
Apare la un moment dat “Structura votantilor pentru Primaria Tulcea… Ce incredere sa am intr-un astfel de sondaj?
Asadar, nu cred ca acest sondaj a fost realizat si in teren. Nu mi-a confirmat nimeni dintre prieteni, conostinte sau colegi ca ar fi vazut sau auzit de vreun operator care sa fi batut la usa cuiva. Chiar si in presa au aparut suspiciuni in acest sens”, a precizat Norut Stanisteanu.
Mai mult de atat, Stanisteanu ar fi cerut baza de date a sondajului – o cerere normala in conditiile in care a platit sondajul, insa aceasta cerere a fost tergiversate pana… la refuz.

Despre autor

-

Afisat: 6 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Balalau spune:

  Și dvs domnule MEMBRU PNL!!!DIN CARE CATEGORIE FACETI PARTE???PAREREA MEA CA DIN TOATE!!!!O ZI PLĂCUTĂ….. SI MULTUMIM PT COMENTARIU!!!!SUNTEȚI THE BEST.

 2. Un cetatean ! spune:

  De ce principalul jucator din PNL nu intervine cu lamuriri . . ?! cat o sa’si mai utilizeze porta’vocea ?!

 3. 1.Sondajul nu l-a platit D-nul Stanisteanu ci D-nul Mustatea.
  2.Costul nu a fost de 4000 E ci mai mic.
  3.Faptul ca in el apar nume care n-au legatura cu judetul (Teleorman , Mehedinti ) este o dovada de corectitudine.Softul de calcul este exact acelasi pe tot teritoriul Romaniei , pe fiecare judet. Cei care introduceau datele erau concentrati pe corectitudine si nu pe omisiuni de forma.

 4. Membru PNL spune:

  LA PNL AU RAMAS NUMAI HOTI PROSTI SI HANDICAPATI
  RUSINEA JUD. GIURGIU