Publicat : sâm, feb. 28th, 2015

DA, PES activists – ati demonstrat ca se poate

da 1… un DA si pentru actorii minunati, inca un DA si pentru directorul Teatrului Tudor Vianu – Mircea M. Ionescu… Un mare DA si pentru faptul ca a trebuit sa se suplimenteze locurile din sala si ca s-a gasit solutia la timp. Si, in sfarsit, un DA si pentruspectatorii giurgiuveni, care au aratat ca se poate sa ne intoarcem fata spre cultura.

da 2 bisDe ce… DA? Pentru ca de aici am plecat, de la singura replica replica a actritei Alexa Popa in rolul chelneritei – un rol greu, care ne-a aratat ca un actor bun n-are nevoie (neaparat) de cuvinte…

Nu insist pe actul cultural in sine, pe jocul actoricesc, acesta fiind apanajul „meseriei” de critic…

da 2Din punctul de vedere al „cronicarului timpului”, al jurnalistului, nu pot decat sa notez faptul ca in afara jocului actoricesc remarcabil (in sala se afla si juriul de la UNITER) am fost placut surprins sa constat ca si publicul a intrat „in rol” (cu cateva exceptii minore – telefoane care au sunat sau aplauzele anemice pe alocuri, dupa umila-mi parere).

da 3„Sansa la cultura” oferita publicului giurgiuvean de PES activists nu a fost ratata, ci folosita din plin. Iar speranta ca astfel de actiuni vor continua si in cursul lunii martie… moare ultima.

Despre autor

-