Publicat : Dum, feb. 21st, 2016

Daca pozele ar vorbi – “Floricele faci ce vrei, ma voteaza romii mei“

Floricele faci ce vreiS-a intamplat sa fie exact ca in truismul „Facerea de bine … “, adica vineri avut loc o intalnire de gradul III. Ar fi putut sa aiba si o subtitrare: “Staborul, regele si bulibasa VS demnitarul”…
Intamplarea s-a derulat astfel: In ziua cu pricina a venit regele Cioaba la Giurgiu. Cu Cadilacul regal, evident. Iar cateva (doua) personaje principale ale orasului s-au inghesuit sa stea la aceeasi masa cu Maria Sa, sa-i mangaie… sceptrul. Unii cu manutele, altii cu vorbe mieroase pentru finele urechiuse regale.
„Domnu’ rege, Maria Ta, eu in calitatea mea de mic administrator al orasului am facut si am dres pentru etnie, iar la anul care vine o sa fac si mai mult (Punem pariu ca uita aceste promisiuni dupa campania electorala? – N.A.). Sunt ca un bulibasa pentru un grup de initiativa locala. Eu sunt alesul, alfa si omega, inceputul si finalul…”, a dat cu vorba unul din cei doi.
Celalalt a fost scurt in vorbe, ca de obicei: reprezentand o inalta dregatorie a statului nu a facut decat sa multumeasca pentru vizita inaltului si rotundului trup regal, sa puna la dispozitie un spatiu pentru partidul regal (hAUR, frate !!) si sa onoreze un mic chiolhan… regal.
Toata lumea parea fericita, numai ca o voce din poporul adunat la intalnire le-a dat peste cap bucuria mirobolanta a intalnirii cu inaltimea sa, regele: “Noi il sustinem la Primarie pe domnu’ Vladu”, a dat cu mucii in fasole netrebnicul de vasal.
Ar fi fost momentul potrivit in care regele insusi sa isi schimbe atitudinea, sa devina intransigent – Cum adica slujitorii mei, voi nu aveti un candidat propriu? Voi nu sunteti o forta? Ca asa mi-ati dat de inteles pe retelele de socializare, ca sunteti multi si… uniti”. Dar n-a fost sa fie.
Singurul intunecat la fata dupa “upercutul” primit in maxilar a fost deputatul. Care nu mai intelegea ce cauta acolo. Adicatelea el plateste si altul e cu foloasele?
N.A. Sau o fi vreo intelegere intre candidati, pe care regele si staborul nu ar fi trebuit sa o stie?

N.R. Acesta este un pamflet si nu trebuie neaparat sa-l cititi sau sa-l luati neaparat de bun. Dar, daca ati ajuns pana aici, nota redactiei (N.R.) este inutila. Inseamna ca l-ati citit.

Despre autor

-