Publicat : vin, feb. 19th, 2016

“Darnicia” lui Gavrila pentru giurgiuveni – doar 4,5 miliarde din sumele de echilibrare de la Guvern repartizate municipiului

Nicolae Barbu - Primaria GiurgiuLa finalul unei expuneri care facea referire la asfaltarea in acest mandat a celor 20 de kilometri de strazi si a celor 64 de strazi finalizate din punct de vedere a aductiunii de apa si canalizare, a finalizarii in aceasta primavara a inca opt locuri de joaca si a trei terenuri de sport, plus finalizarea locurilor de joaca moderne in toate gradinitele din oras, primarul Nicolae Barbu a spus ca toate au finantarea asigurata, insa nu si-a ascuns dezamagirea fata de Consiliul Judetean, care a tratat municipiul ca pe o ruda saraca.
“Avem sursele financiare pentru toate investitiile in curs, chiar daca cei de la Consiliul Judetean, si ma refer aici la vicepresedintele Dumitru Gavrila, cred ca umilesc primarul… Dar ei umilesc si isi bat joc de oamenii din municipiul Giurgiu. La repartizarea sumelor de echilibrare de la Guvern s-au alocat 90 de miliarde de lei judetului Giurgiu, iar municipiului Giurgiu i-au fost repartizate doar 4,5 miliarde. Chiar daca reprezentam 25% din populatia judetului, peste 60% ca numar al elevilor din unitatile sistemului de invatamant, chiar daca avem cele mai mari investitii cu fonduri europene ca si administratie locala… Am primit dublu cat Cosoba, Sabareni sau alte primarii ale PNL. Suma pe care au dat-o municipiului este cat incasarile din amenzi pe o luna ale DITL. Este bataie de joc. Este o chestiune de principiu…
Cand ii aud prin conferintele de presa ca vin cu idei despre ce ar trebui sa faca Primaria… Pai domnul Beianu care vine cu astfel de idei sa isi aduca aminte ca ii dadea lui Lucian Iliescu cate 56 sau 72 de miliarde intr-un an cand era presedinte la CJ. In conditiile in care CJ platea toata subventia pentru CET, suporta sumele pentru miscarea sportiva din Giurgiu… Si acum vine domnul Beianu sa imi dea idei si sfaturi aiuristice cu centre de excelenta, cu mansardarea blocurilor… “ a declarat primarul Barbu.
Edilul sef a precizat ca in momentul in care au fost stabilite sumele de echilibrare, Vasile Mustatea era in concediu, iar cel care a fost atat de “darnic” cu municipiul a fost vicepresedintele liberal, Dumitru Gavrila.
“Abia astept sa ii vad in campania electorala cand vor trebui sa le spuna cetatenilor ce au facut ei pentru municipiu. O sa le arat oamenilor, cu acte in regula, cati bani au dat pe vremea lui Iliescu si cum si-au batut joc de municipiu in ultimii patru ani. Si-au batut joc si de judet si de municipiu”, a incheiat Nicolae Barbu.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. olah spune:

    Pentru corectitudine ,Consiliul Judetean Giurgiu nu a platit niciodata CET-ului subventia.W

  2. Membru PNL spune:

    Si Beianu cat si Gavrila sunt niste gunoaie
    Mint foarte mult si nu ii intereseaza decat sa le mearga lor bine