Publicat : mar, aug. 23rd, 2016

De-a baba oarba cu Zona Libera. Uite parteneriatul – unde-i parteneriatul…

AZL comisieLuni 22 august, o comisie formata din 6 persoane de la Consiliul Judetean s-a prezentat la Administratia Zonei Libere (AZL) Giurgiu pentru incheierea protocolului de predare/primire a patrimoniului AZL.
Comisia a fost condusa de vicepresedintele  CJ, Cristian Marciu, secondat de directorul Directiei Juridice a CJ, Lavinia Crisu.
Surse credibile ne-au informat ca discutia de la Zona Libera a fost foarte scurta, iar Comisia a plecat cum a si ajuns…
Asadar, nici vorba de “parteneriat” intre Consiliul Judetean si Consiliul local Giurgiu, asa cum declara senatorul Niculae Badalau, presedintele PSD Giurgiu in ultimele conferinte de presa.
Intrebata care este procedura si cum vor decurge “ostilitatile”, Lavinia Crisu, fost prefect al judetului si director al Directiei Juridice din CJ, a precizat ca din punctul de vedere al institutiei pe care o reprezinta, lucrurile sunt cat se poate de clare:
“Patrimoniul Zonei Libere a fost dat catre Consiliul local in 2008, in administrare. Le-am dat pachetul de actiuni si acum, in mod normal noi trebuie sa preluam si firmele din Zona Libera… Practic, se schimba doar actionariatul. Va trebui ca AZL sa convoace o intrunire AGA, dupa care vom proceda la predarea si primirea patrimoniului”, a precizat Lavinia Crisu pentru Opinia giurgiuveanului.
Intrebata ce se intampla cu SC AZL Giurgiu, daca societatea va fi “data afara” din arealul AZL, ce se intampla cu firmele care au semnat contracte de inchiriere sau contracte de concesiune pe 49 de ani, directorul Directiei juridice a CJ nu a avut un raspuns clar.
De altfel, in toata aceasta ecuatie complicata, rolul Primariei, al Consiliului Local este unul definitoriu, pentru ca CL detine in proportie de 100% pachetul de actiuni, iar la Registrul Comertului figureaza ca actionar principal.
Lavinia Crisu: “Am trimis o scrisoare/invitatie si Primariei sa participle la aceasta intalnire, insa raspunsul a fost ca dansii nu recunosc hotararea CJ si nu s-au prezentat”.
Ce se poate intampla? Ce poate fi mai rau si mai penibil… Putem asista la o actiune de preluare a terenului de catre CJ, iar SC Administratia Zonei Libere, cu angajati cu tot, isi poate lua dosarelele cu acte sub brat si poate parasi spatiul Zonei Libere, desfasurandu-si activitatea in alta locatie.
Raman semnele de intrebare pe care le reamintim… repetitiv… In conferinta de presa care a avut loc inaintea sedintei CJ in care a fost pus pe ordinea de zi proiectul de preluare a Zonei Libere , presedintele PSD a spus cu subiect si predicat ca exista comisii ale CJ si CL care studiaza posibilitatea transformarii Zonei Libere in Parc Industrial.
In conferinta de presa de saptamana trecuta, liderul PSD Giurgiu a declarat ca se doreste un parteneriat intre CJ si CL in ce priveste functionarea Zonei Libere…
In aceasta situatie nu este legitima intrebarea: care parteneriat? Unde este parteneriatul?

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Negustorie.Porcarie.Orgolii de cuc pe un areal minat. Ciuma rosie de la CJG si-a descoperit izvoru in C r i s u repede / anapoda varsandu-se necontrolat si d i l e t a n t in Dunare…bietul fluviu cate dejectii umano-intelectuale sa mai poata suporta in albia sa ?! Lehamite, tovarasi cu gulere albe apretate cu ciuma-rosie.L e h a m i t e …si…a d i o , voturi in decembrie.Mos Niculaie v-a pregatit deja parul,nicidecum nuiaiua.Parul voturilor anti – voi,astia de(alde) la PSD ! Edilul are dreptate.Pentru ca gandeste liberal (sic) !

  2. blend-a-merde spune:

    Diletanţi. Aţi pus briciul în mâna maimuţei si-acum vreţi să vă bărbierească fără să vă aerisească beregata.