Publicat : vin, aug. 7th, 2015

De… retinut – Cu ajutorul DNA am putea avea un parc dendrologic la Giurgiu

parc dendrologicIn mandatul fostului primar Lucian Iliescu, o suprafata de mai multe hectare de teren a fost cedata municipalitatii de catre MapN, pentru construirea unui campus universitar. Este vorba despre terenul din buricul targului (unitatea militara  de vis a vis de Biserica Eroilor). La scurt timp insa, Primaria a schimbat destinatia terenului si l-a atribuit unei firme care urma sa construiasca un supermarket Carrefour. S-au inceput sapaturile s-a creat un mare mal de pamant de jur imprejur, dar si o groapa in mijlocul terenului cu pricina. Groapa s-a umplut cu apa (specialistii spun ca ar fi vorba si de niste izvoare) si de stuf, iar mai nou are si peste.

Intr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a precizat ca DNA face cercetari privind atribuirea terenului catre o anumita firma. De casemenea, edilul sef a spus ca municipalitatea se va constitui parte civila in procesul care urmeaza sa demareze, pentru recuperarea unei suprafete de 4 hectare de teren situata chiar in arealul despre care facem vorbire.

„Daca vom avea castig de cauza, in aceasta zona ar fi posibila constructia unui parc dendrologic… Dar mai intai va trebui sa obtinem o modificare a hotararii de guvern, care a fost emisa pentru campus universitar” a precizat Nicolae Barbu.

Asadar, asistam la o „saga” a terenului respectiv, care a fost mai intai unitate militara, apoi a avut promisiunea de Carrefour, a stat ani buni parloaga, iar acum spera sa ajunga parc dendrologic.

Despre autor

-